avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces despagubire accident cu urs. Am lovit un urs pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces despagubire accident cu urs. Am lovit un urs pe o portiune ...

Proces despagubire accident cu urs.

Am lovit un urs pe o portiune de drum european intre două localități A si B, eu deplasandu-ma inspre localitatea B.
Pe devizul unui service autorizat mi-a rezultat o pagubă de 54000ron.
La iesirea ambelor localități există semne de avertizare animale sălbatice.

Eu veneam de pe un drum comunal aflat intre cele două localități, de la domiciliul meu.
La intersectia dintre DC si DN/DE pe sensul de mers inspre localitatea B nu există semnul de avertizare animale sălbatice.

Ce vreau să spun e că desi portiunea de drum european se află sub incidența semnului respectiv, dacă vi de pe drumul comunal din localitatea mea de reședință inspre localitatea B nu există nici un semn de animale salbatice, deși la ieșirea din intersecție există semnul acesta inspre localitatea A(iar semnul inspre localitatea B e pus vis-a-vis fiind vizibil doar pentru cei care circulă din localitatea A in localitatea B)

Nu știu dacă am explicat astfel încât să înțelegeți.

Am vreo șansă să câștig in instanță un astfel de proces pentru recuperarea daunelor?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:07, 4 Decembrie 2024
Procesul il puteti deschide, eventual, impotriva administratorului drumului de pe care veneati dvs. in drumul european. In instanta veti fi intrebat, ce viteaza aveati de nu ati vazut ursul.
Pe orice drum european, sunt mai multe semne de "atentie animale salbatice", nu numai la intrare dintr-o localitate. Daca veneati de la domiciliul dvs., o observatie de bun simt va fi - pai nu circulati prima data pe drumul european, nu ati vazut semnalizarile niciodata ?
Dumnv sunteți din zonă și aveți nevoie de indicatoare de avertizare pentru animale sălbatice? )))
În instanță nu aveți nici o șansă ( reparația o faceți pe propriul buzunar
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
Nu va intreaba nimeni de nici o viteza stați liniștit ,alte aspecte trebuiesc dovedite,paguba produsa,faptul ca nu ați observat indicatorul datorita amplasării acestuia etcetc.Speta este una clasica în răspundere civila delictuala problema e cu indicatoarele,sa faceți poze,filmări cu tel,eventual un martor etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitare viteza sat cu case doar pe o parte a drumului Oxigen Oxigen Imi poate spune cineva care este normativul/legea romaneasca sau europeana care prevede ca semnul de intrare in sat(si limitarea la 50km/h aferenta) se pune ... (vezi toată discuția)
Limita de viteza pe niste sectoare de drum kir kir Buna ziua. Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie. Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)