avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de ...

Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de bransare la gaze pentru casa ta este din bransamentul lui deja existent?
Vecinul este proprietar pe bransamentul si cutia de gaze situata in dreptul gardului lui?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
bros, utilizator
Nu stiu ce intelegeti prin bransament exact, dra da, cutia de gaze apartine utilizatorului final. El poate sa ceara, nu inseamna ca primeste.
Buna ziua,
Vecinul are cutia de gaze la limita proprietăți cu mine, iar eu acum doresc sa mă racordez la gaze. Am înțeles ca soluția mai ieftina este sa mă conecteze in cutia vecinului aflată la strada la limita proprietăților. Problema este ca vecinul cere pentru acordul lui o suma foarte mare de bani. Întrebarea este daca vecinul poate sa nu fie de acord legal cu conectarea mea la gaze, daca eu nu sunt de acord cu suma de bani ceruta de el? Mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cutia vecinului e doar a lui, ele nu se impaart. Solutia nu o gasesc vecinii, ci o firma autorizata, cu aceasta discutati despre solutia cea mai ieftina. Daca vecinul nu e de acord, il dati in judecata. Sau vorbiti cu un avocat sa-l notifice.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista si alta solutie tehnica nu aveti nicio sansa in instanta, bransamentul lui este doar al lui. Daca suma solicitata este mai mica decat alta solutie tehnica datii banii si deveniti coproprietar al bransamentului sau.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Da, vecinul poate sa nu fie de acord pentru ca el a platit acel bransament, deci este al lui si face ce vrea cu el. E dreptul lui. Daca dvs nu va convine pretul cerut de el, e simplu: va faceti bransament separat, cu care faceti ce vreti.
"Am înțeles ca soluția mai ieftina este sa mă conecteze in cutia vecinului aflată la strada la limita proprietăților." - toate cutiile de gaze se afla la limita proprietatilor
"Problema este ca vecinul cere pentru acordul lui o suma foarte mare de bani." - e dreptul lui sa ceara cat vrea, si dreptul dvs sa nu-i dati :)) , ca doar nu va obliga nimeni. Si, de asemenea, nimeni nu e obligat sa va acorde permisiuni doar pentru ca e 'solutia mai ieftina" pentru dvs.
PS. Nu inteleg de ce va simtiti indreptatit sa primiti "favoruri" de la vecini. Sau, cum spun americanii: "Entitled much?" :J

Alte discuții în legătură

Acord extindere retea de gaz Zoltan.Ormos Zoltan.Ormos Buna Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza despagubirea proprietarului de bransament gaze? alexterra alexterra Stau intr-o curte comuna cu 3 familii. Prima familie s-a racordat la gaze in 2002 platind lucrarea stradala 1500 dolari(aducand teava de la 3 curti distanta), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)