Buna,
Am fost la un interviu in cadrul companiei. Am avut o testare la care subiectele in linii mari ni sau dat. M-am documentat de pe net. Am facut bine dar nu am luat jobul. Cand ma sunat fata de la HR a tinut sa imi spuna asa: “ m am bazat pe bunul vostru simt ca nu veti trisa si pe viitor iti recomand sa nu mai trisezi” Cand i am adus argumente sa simtit jignita desi i am vorbit politicos. Am inteles ca ulterior a sunat sefa de departament si ma vb de rau si face asta oriunde poate. Si eu am povestit intamplarea colegilor, sefilor care mi au dat dreptate. Ce pot sa fac in situatia asta. Nu mi se pare normal sa imi pateze imaginea si automat sansele mele de promovare. Multumesc!
Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligaţia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 665)