avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara.Vă rog să mă ajutați cu o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara.Vă rog să mă ajutați cu o nelămurure,Pe decizia ...

Bună seara.Vă rog să mă ajutați cu o nelămurire,Pe decizia de recalculare pensie am un stagiu de cotizare realizat 35 ani 20 zile,,stagiu de cotizate contributiv 31 ani ,11 luni 24 zile.Calculul punctelor de stabilitate se face conf legii , la anii ce depășesc 25 de ani contributivi, în cazul meu : 6 ani ,11 luni, 24 zile .Intrebarea mea este dacă am calculat corect, întrucât ,pe decizie îmi apare 5 ani 10 luni 19 zile.Vă mulțumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
Fercu Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:27, 13 Decembrie 2024
Trebuie sa lamuriti cat este stagiul contributiv pentru care se acorda puncte de stabilitate.
Buna ziua. Am. stagiu contribitiv 31 ani ,11 luni,24 zile, ,,vă rog să-mi spuneți ,pentru ce perioadă de ani contributivi ,trebuie să primesc puncte de stabilitate.Multumesc!
Cautati raspunsul, aici:

Stagiile de cotizare pentru care nu se acorda puncte de stabilitate, respectiv:
1. indemnizatia de asigurari sociale intre 10.09.2003 - 01.01.2006 (incapacitate temporara de munca);
2. indemnizatia de asigurari sociale intre 01.04.2001 - 01.01.2006 (incapacitate temporara de munca);
3. perioada cat a beneficiat de venit de completare/plati compensatorii, ulterior datei de 1 aprilie 2001;
4. somaj tehnic conform OUG nr. 28/2009 si OUG nr. 4/2010;
5. facultate;
6. serviciul militar (armata);
7. pensie de invaliditate;
8. indemnizatie de asigurari sociale dupa 01.01.2006 (concediu crestere copil);
9. Decret Lege nr. 118/1990 (stramutare, prizonierat, deportat, privat de libertate);
10. spor aferent Decretului nr. 112/1965 (clima greu de suportat);
11. perioada de somaj anterior datei de 01.04.2001;
12. perioada Decretului Lege nr. 51/1990, privind vechimea in munca a sotiei salariate care isi urmeaza sotul trimis in misiune permanenta in strainatate;
13. spor aferent grupei I si grupei a II-a deosebite si speciale;
14. perioada exil;
15. perioada din sisteme neintegrate.
Numarul de puncte de stabilitate nu se acorda pentru perioadele de stagiu de cotizare contributiv in care se cumuleaza pensia din sistemul public sau, dupa caz, pensia de serviciu acordata in baza unor legi cu caracter special, cu venituri asigurate conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am muncit și cotizat 27 ani, 7 luni în condiții normale și ... Nicolae62 Nicolae62 Am muncit și cotizat 27 ani, 7 luni în condiții normale și 10 ani, 11 luni, 15 zile în condiții de grupa a II-a. Total ani de muncă și de plată CAS, ... (vezi toată discuția)
Echivalare stagiu contributiv din alt sistem de pensii Alex2705 Alex2705 Buna ziua, se poate adauga la stagiul contributiv din sistemul public de pensii, cativa ani realizati in sistemul de pensii al avocatilor (inainte de angajarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în ... Mihai Ch. Mihai Ch. Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în calcul la punctele de stabilitate, așa cum era prevăzut în Legea 360/2023? (vezi toată discuția)