avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce efecte produc avertismentele scrise?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce efecte produc avertismentele scrise?

Am primit al doilea avertisment scris la numai doua saptamani de primul. Ce efecte produc pentru viitor avertismentele scrise in legatura cu circulatia pe drumurile publice?
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
dobre_dani, utilizator
Cel mai recent răspuns: dobre_dani , utilizator 17:08, 12 Decembrie 2024
Sunteti avertizat ca incalcati regulile de circulatie. Pentru viitor ar trebui sa aveti mai multa grija cum conduceti, sa nu inceapa sa va vina amenzi. Sau mai rau...
Multumesc de raspuns! Pentru context mentionez ca politia rutiera vaneaza biciclistii de vreo doua saptamani. Azi mi-a scris avertisment, asa din zbor, pe motiv ca nu am, printre altele, lumina rosie pe spate (in mijlocul zilei) si sonerie, desi le aveam pe amandoua.
Asadar, are sens sa contest un avertisment sau nu conteaza cate primesc?
In loc sa il contestati, uitati-va păe Codul rutier, e mai de ajutor. Ora zilei nu este relevanta pentru dotarea bicicletelor cu lumina rosie, de exemplu. La fel elementele reflectorizante de pe bicicleta. In anumite conditii, se merge cu luminaa aprinsa si ziua.
Singurul lucru conditionat de situatia noapte - zi este imbracamintea reflectorizanta.
Nu stiu ce vaneaza politistii, insa se pare ca nu prind mai nimic, majoritatea biciclistilor nu respecta regulile. Iar cele aratate de dv. mai sus sunt sanctionabile cu amenda, faptul ca v-au dat doar avertisment este dovada ca nu si-a pus omul capul cu dv. Asadar nu pare vanatoare.
Chiar daca ati contesta, nu vad sa si castigati. Va rog insa sa cititi Codul rutier.
Sper ca de data asta sa ma fac inteles. Intrebarea mea este ce efecte produc aceste avertismente. Daca la fiecare iesire mai primesc cate un avertisment, desi acum nu am de platit nimic, cum ma afecteaza pe viitor ca am avut 2 sau mai multe avertismente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia cu bicicleta reluqqqqq reluqqqqq buna ziua am si eu o intrebare: in legatura cu circulatia bicicletelor pe drumuri publice exista cumva o anumita legislatie? Deoarece am inteles ca dacanu ... (vezi toată discuția)
Plimbare cu bicicletele emil botescu emil botescu Suntem un grup de biciclisti , minori si majori , care ne strangem in fiecare saptamana sa pedalam . Organizarea acestor ture la facem pe FaceBook . In cazul ... (vezi toată discuția)
Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)