avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Cunoaște cineva criteriile de acordare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Cunoaște cineva criteriile de acordare decont naveta ...

Bună ziua!
Cunoaște cineva criteriile de acordare decont naveta la domiciliu pentru cadre militare?

Militar în CJ cu domiciliul în Bv,
Achiziționat apartament în cj cu soția, înainte de căsătorie-> nu fac obiectul decontului pentru rata
…….
Se decontează transportul săptămânal la domiciliu dacă ai un membru de familie în întreținere,(am unul dintre părinți). Nici aici nu mă Încadrez ca familia ar fi doar soția. Ce părere aveți? E o situație interesantă
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
Cosminfg2796, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosminfg2796 , utilizator 19:19, 12 Decembrie 2024
HG nr. 1.198 din 29 septembrie 2022privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională
[ link extern ]
Am citit aceasta hg. Este destul de clar, dar ce părere aveți de locuința? Ca să beneficiez de acest decont nu trebuie să am locuință în Cj. Lucru pe care l am înțeles când am depus actele pentru decont rata. Răspunsul a fost ca dețin doar 50% din locuință.
Ce doriti? Noi nu avem nicio parere de locuinta, nu stim daca e frumoasa sau nu. :D

Trecand peste partea hazlie, recititi si dati-ne un text mai coerent ca sa va ajutam si o intrebare mai clara.

Ati spus ca HG este destul de clar, dar ce parere avem de locuinta? Nu conteaza parerea noastra, legea zice ca daca ai locuinta, nu te califici. Nu conteaza cum e ea, cat de mare sau mica, ce cota etc. Daca ati inteles asta cand ati depus pentru decont, imi e dificil sa inteleg de ce ati mai depus si, mai ales, rapsunsul cui e ca detineti doar 50%? Ati intrebat ce?
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Apreciez răspunsul, Cu siguranță nu am punctat toate detaliile pentru a descrie situația. Reiau:
Pentru a beneficia de decont rata locuință trebuie achiziționată în nume propriu sau împreună cu soția. este luată împreună cu ea, dar nu era soția mea la acel moment. Concluzia pe care o trag e ca nu am locuință. Unde greșesc ?
Nu aveti unde sta in Cluj? Mie imi pare ca aveti. Ce rata? Vorbim despre transport sau despre ce?
Dv. platiti rate la o locuinta si nu aveti locuinta? Cheltuiti bani ca sa aveti unde sta, unde pune capul pe perna noaptea, dar nu aveti, in realitate, unde dormi?
Va rog mult, recititi-va mesajul de cateva ori dupa ce il scrieti, nu inteleg, nu sunt explicatii clare. Cred ca la fel interpretati si dispozitiile legale. Cred ca nu va calificati la transport. Evident ca nu se poate sa va indepliniti concomitent conditiile pentru amandoua. Cred insa ca ordinul se poate interpreta si in sens restrictiv si ca asa vor si face, caz in care vor considera ca nu va calificati pentru niciunul dintre cele doua deconturi/compensari.

Alte discuții în legătură

Conditii acordare plata chirie in mapn nemesckiveronica nemesckiveronica sunt salariat in MAPN, pana cum am beneficiez de plata chiriei, numai ca apartamentul urmeaza a fi vandut unui cumnat,(care este de acord sa-l inchirize in ... (vezi toată discuția)
Cadru militar - locuinta daramata - chirie blogtj blogtj Buna ziua, Sunt cadru militar angajat din 2016. Nu am detinut locuinta. In 2017 m-am casatorit - sotia nu a detinut locuinta. In 2019 am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)