avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Am o angajata care si-a depus actele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Am o angajata care si-a depus actele pentru pensie ...

Buna seara! Am o angajata care si-a depus actele pentru pensie limita de varsta si astazi am primit pe mail o informare prin care scrie ca data emiterii deciziei de pensionare este 03.12.2024. Ar trebui sa- i incetez contractul cu data de 13.12.2024 si sa transmit in reges cu articolul 56 alin (1). Nu cred ca se poate sa incetez din urma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:48, 13 Decembrie 2024
C.i.m. trebuia incetat la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare..nu acum .
Astazi 12.12.2024 mi-a venit informare ca s-a emis decizia de pensionare pentru limita de varsta cu data de 3 decembrie 2024.
Ea a lucrat pana acum și vrea în continuare sa lucreze.
I se inceteaza c.i.m. si se face altul nou.. legea este clara, c.i.m. nu inceteaza de drept la comunicarea deciziei de pensionare pentru limita de varsta ci inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)