avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort intarziat...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort intarziat...

Buna ziua.
As avea nevoie de un sfat cu privire la situatia in care ma aflu.
In aprilie se implinesc 2 ani de cand sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita mea de 10 ani dupa 10 ani de casatorie.Avea o relatie cu altcineva si s-a hotarat sa inceapa o noua viata.
Anul trecut in mai am deschis o actiune de divort in care am mentionat ca sunt de acord ca fetita sa ramana cu ea.Intre timp ea a nascut o fetita care nu este conceputa cu mine,ea recunoscand acest fapt.Fiind inca casatoriti,fetita este pe numele meu...
Fiind vacanta si apoi venind si greva din justite,primul termen s-a programat in februarie anul asta.
Am vorbit cu ea si vrea sa terminam cat mai repede cu tot,asa ca va cer ajutorul in aceasta privinta.
Cand voi merge la termen trebuie sa spun si de fetita nou nascuta presupun.
Apoi,ce credeti ca ar ajuta la grabirea finalizarii procesului?
Inca nu s-a facut ancheta sociala.
Va multumesc anticipat de ajutor.
Care este uramatorul pas pe care trebuie sa-l fac?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:59, 15 Februarie 2010
Ar fi simplu daca ar fi cum credeti dvs.In prezentul dosar de divort instanta trebuie sa incredinteze ambii minori spre crestere si educare mamei.Drept urmare, formulati in baza art.132 c.proc.civ. o precizare a actiunii in sensul ca in timpul casatoriei dvs, cu parata s-au nascut doi minori si nu unul, cum banuiesc ca ati formulat actiunea initial, aratand totodata ca cel de-al doilea minor nu este rezultatul unei relatii cu sotia dvs., acesta fiind nascut dupa separarea in fapt a sotilor.Acest lucru nu va rezolva practic stuatia legala a minorei, caci tot tatal ei veti ramane.Dupa ramanea definitiva a hotararii formulati o actiune de tagaduire paternitate si numai dupa aceea in certificatul minorei nu veti mai aparea ca tata.
Sfat:angajati avocat.Sunt mai multe de spus si cu privire la solutionarea rapida a unui dosar de divort .
daca dvs. ati mentionat faptul ca sunteti de acord ca minorii sa fie incredintati mamei lor, nu se va mai dispune efectuarea anchetei sociale.
prin urmare, daca sunteti de acord si cu incredintarea minorilor si cu divortul, acest proces ar trebui sa se termine, dupa acordarea catorva termene de judecata.

dupa ramanerea definitiva si irevocabila a actiunii de divort , va trebui sa formulati o actiune in tagada paternitatii. aceasta este supusa termenului de prescriptie de 3 ani, asadar aveti grija sa va incadrati in aecst termen.
Ancheta sociala e obligatorie , indiferent de pozitia paratului.
imi pare rau sa va contrazic, dar din experienta va spun ca in cazul in care amandoi sotii cad de acord cu priovire la incredintarea minorilor, nu se mai dispune efectuarea anchetei sociale.
Concluziile anchetei sociale , cuprinse intr-un referat , sunt obligatorii pentru instante, intrucat releva conditiile in care va fi crescut si educat copilul minor.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
O relatie ce nu ati mai intalnit! crinanicola crinanicola Buna ziua, ma numesc Drumasu Crina am 21 de ani si am trait o experienta ingrozitoare alaturi de un baiat de 25 de ani timp de 3 ani in urma careia am o fetita ... (vezi toată discuția)