avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O relatie ce nu ati mai intalnit!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O relatie ce nu ati mai intalnit!

Buna ziua, ma numesc Drumasu Crina am 21 de ani si am trait o experienta ingrozitoare alaturi de un baiat de 25 de ani timp de 3 ani in urma careia am o fetita de 1 an si 7 luni. Nu am fost casatorita legitim, doar concubinaj dar problema grava care ma preocupa e fetita care momentan este la mine dar imi e frica sa nu o pierd ca sunt amenintata intruna ca nu o sa traim o viata linistita fara el. E o poveste foarte lunga si singurul martor ar fi fetita mea daca ar fi mai mare sa poata vorbii, eu vreau sa mi se incredinteze fetita sa creasca alturi de mine fara ajutorul lui pt ca el nu e un tata sa ii ofere o educatie corespunzatoare se trage dintro famile care au trait numai in certuri si bataie sunt traumatizati. El a mai avut o relatie de concubinaj inaintea mea timp de 4 ani si la fel s-au despartit! As avea foarte multe de povestit dar nu stiu dk le pot spune pe acest site, e prea lunga povestea. Singura intreabare si as dorii din suflet sa imi raspundeti este : cum procedez cu fetita, e posibil sa mi se incredinteze mie si sa o trec pe numele meu?? Sunt foarte tanara si viata trebuie traita frumos pt k e un dar de la Dumnezeu si eu asa am fost educata de parintii mei. Multumesc cu mult respect!
actiune de incredintare;trebuie sa aveti 2 martori,fiind mica cu siguranta va va fii incredintata,incercati sa vb cu un avocat sa-i povestiti tot si sa va sfatuiasca.Succces si sa va traiasca fetita.
Este necesar sa formulati o actiune de incredintare a minorei si stabilire pensie in favoarea acesteia.
Pentru admiterea unei astfel de actiuni, este necesar sa probati ca este in interesul minorei ca aceasta sa va fie incredintata si ca puteti oferi minorei conditii optime de crestere si educare, conditii superioare insa celor oferite de catre tata.
In momentul in care veti obtine o hotararea definitiva si irevocabila de incredintare, puteti iesi din tara impreuna cu minora, fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Actiunea se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.
Probe:-inscriusuri, martori ( care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), interogatoriul paratului, ancheta sociala.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
crinanicola a scris:

Singura intreabare si as dorii din suflet sa imi raspundeti este : cum procedez cu fetita, e posibil sa mi se incredinteze mie si sa o trec pe numele meu??



Vi s-a explicat mai sus cum sa procedati pentru ca fetita sa va fie incredintata dvs. spre crestere si educare. In ceea ce priveste cealalta parte a intrebarii dvs. raspunsul este negativ adica nu puteti modifica numele de familie al copilului fara acordul tatalui sau. De fapt chiar daca faceti asta, respectivul ramane in certificat ca tata al copilului. Ce deduc din intrebarea dvs. e ca de fapt dvs. vreti sa stiti cum sa scapati de el in sensul sa nu mai aveti nimic de-a face cu el....Gresesc? Realitatea e ca daca el e tatal biologic al copilului atunci asta e pe viata...El ramane tatal minorului in acte si nu puteti schimba asta...Incredintarea minorului in tribunal va poate ajuta sa il scoateti din tara cand vreti, sa ii faceti pasaport pentru minor insa nu-l scoate te tata din viata acestuia. Ca tata (bun sau rau) el are dreptul de a intretine relatii cu minorul... in afara de cazul cand e efectiv un pericol pentru minor si poate fi decazut din drepturile parintesti dar asta e mai dificil de facut in general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie broasca maria broasca maria am un baiat dintro rel.de concubinaj,este trecut pe numele tatalui,am hotarare definitiva si irevocabila pt plata pensiei si dreptul la vizita al tatalui dar ... (vezi toată discuția)
Ce pot face un tata un tata buna ziua..problema mea ar fi..am trait in concubinaj cu fosta 9 ani.din relatiie a rezultat o fetita in varsta de 8 ani.acum suntem despartiti.problema este ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)