crinanicola a scris:
Singura intreabare si as dorii din suflet sa imi raspundeti este : cum procedez cu fetita, e posibil sa mi se incredinteze mie si sa o trec pe numele meu??
Vi s-a explicat mai sus cum sa procedati pentru ca fetita sa va fie incredintata dvs. spre crestere si educare. In ceea ce priveste cealalta parte a intrebarii dvs. raspunsul este negativ adica nu puteti modifica numele de familie al copilului fara acordul tatalui sau. De fapt chiar daca faceti asta, respectivul ramane in certificat ca tata al copilului. Ce deduc din intrebarea dvs. e ca de fapt dvs. vreti sa stiti cum sa scapati de el in sensul sa nu mai aveti nimic de-a face cu el....Gresesc? Realitatea e ca daca el e tatal biologic al copilului atunci asta e pe viata...El ramane tatal minorului in acte si nu puteti schimba asta...Incredintarea minorului in tribunal va poate ajuta sa il scoateti din tara cand vreti, sa ii faceti pasaport pentru minor insa nu-l scoate te tata din viata acestuia. Ca tata (bun sau rau) el are dreptul de a intretine relatii cu minorul... in afara de cazul cand e efectiv un pericol pentru minor si poate fi decazut din drepturile parintesti dar asta e mai dificil de facut in general.