avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

am un baiat dintro rel.de concubinaj,este trecut pe numele tatalui,am hotarare definitiva si irevocabila pt plata pensiei si dreptul la vizita al tatalui dar nu am custodia baiatului,ce trebuie sa fac?
Sa obtineti o hotarire judecatoresca de incredintare a acestui copil
Formulati o actiune in instanta prin care solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare.;)
In functie de probatoriul administrat in cazuza (martori,interogatoriu,inscrisuri,ancheta sociala,conditiile de crestere si ingrijire oferite de fiecare dintre parinti) instanta va hotari caruia dintre parinti ii va incredinta copilul.
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
luiza2008, utilizator
Trebuie sa obtineti pe calea unei hotarari judecatoresti incredintarea minorului.Pentru aceasta este necesar sa promovati o actiune avand acest obiect, actiune in cadrul careia sa probati pe de o parte ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie dvs. incredintat , iar pe de alta ca aveti conditii optime de crestere si educare pentru minor.
Probe:-inscrisuri, martori,ancheta sociala, interogatoriul paratului, audierea minorului numai in situatia in care acesta a implinit 10 ani.
Sunt de acord cu opiniile celorlalti respondenti, dar vreau safac o precizare. Va puteti folosi si de hotararea careati obtinut-o pentru plata pensiei de intretinere, intrucat e firesc sa va fie incredintat, cata vreme primiti pensie pentru intretinerea lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama singura andrushk andrushk buna ziua!sunt o mama singura.am o fetita de 3 ani si 4 luni.nu sunt casatorita.e recunoscuta de tatal ei.nu m a ajutat la cresterea copilului.ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua alinasebi alinasebi numele meu este d si am si io o intrebare dc puteti sa mi raspundeti am un copil in varsta de 2ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului si nu ne intelegem ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,ce drepturi poate sa aiba un \"asa zis tata\" daca nu si-a vazut copilul de vazut de 3 ani,nu ia cumparat si dat niciodata nimic,nu il intreseaza ... (vezi toată discuția)