avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sanse am?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sanse am?

Buna ziua,ce drepturi poate sa aiba un "asa zis tata" daca nu si-a vazut copilul de vazut de 3 ani,nu ia cumparat si dat niciodata nimic,nu il intreseaza daca e viu sau mort,cand e ziua lui un telefon nu a dat,parca nu exista ca tata,si nu vreau pensie alimentara ca ii pot oferi eu ce vrea (nu are nevoie de cei 80 de ron de) la un om care nu ii pasa de el...ce drepturi poate avea el?cat ma costa cheluielile sa il dau in judecata pentru custodie ce acte imi trebuie,si ce sanse am sa castig?Specific ca am trait in concubinaj si copilul poarta numele lui.Trebuie ca eu sa lucrez cu carte munca ca sa demonstez ca am cu ce imi intretine copilul,ce conditi trebuie sa indeplinesc eu ca mama,sa m-i se de-a sigur custodia?multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:40, 17 Mai 2010
Cati ani are minorul?
act in instanta pt incredintare minor,cu sig.in cond astea va v-a fi incredintat,contactati un avocat sa va explice ce si cum..succes!
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
Cristina Voicu, Avocat
Bineinteles ca sansele sunt de partea dvs.daca veti stii sa probati in instanta exact cele afirmate de dvs., astfel ca din probele ce le veti administra sa demonstrati ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie incredintat si ca aveti conditii optime de crestere ale acestuia..Venitul constant este un atu in procesele de incredintare insa nu o conditie pentru a va fi incredintat minorul. Problema care se pune este aceea daca parintele care solicita incredintarea are sau nu posibilitatea materiala necesara cresterii si educarii copilului sau. Probe:inscrisuri, interogatoriul paratului, martori, ancheta sociala, audierea minorului daca a implinit varsta de 10 ani.
Este preferabil sa puteti dovedi ca sunteti angajata legal si sa puteti furniza o adeverinta de venituri pe ultimele sase luni.
Aveti sanse sa obtineti incredintarea minorului,urmand ca dvs ,dupa introducerea actiunii sa dovediti cu probatoriile clasice care se solicita si se administreaza in acest gen de procese(acte,interogatoriu,martori si anxcheta sociala)ca oferiti conditii mai bune de crestere si educare minorului decat tatal acestuia,din punct de vedere social,moral si material.
Succes !.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
aveti toate sansele.numai ca si el are un drept , daca il cere , cel de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain elena40 elena40 As dori sa stiu daca in urma unui divort de un cetatean cipriot,legea mi-ar incredinta copilul minor mie...mentionez, casatoria a avut loc in Romania,dupa care ... (vezi toată discuția)