avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face

buna ziua..problema mea ar fi..am trait in concubinaj cu fosta 9 ani.din relatiie a rezultat o fetita in varsta de 8 ani.acum suntem despartiti.problema este ca eu nu am fost in tara cand sa nascut si fata nu ii poarta numele.mentionez ca fata de cand sa nascut a locuit la mama mea acolo urmand si gradinita si clasa intai.noi am locuit in alt oras vizitando doar in wekend.ea vrea sa imi ia fata de la parinti acum cand nu mai suntem inpreuna dar parintii mei refuza si chiar si fata nu doreste acest lucru pt ca nu o considera mama.ea nu are nici un domiciliu stabil locuind in chirie si nici nu poate oferi fetei o viata normala..ce pot sa fac pt a ramane in custodia parintilor mei..nu intentionez sa nu o las sa o vada dar as dori pt binele fetei sa locuiasca in continuare la parintii mei.acum chiar daca e tarziu i deschid proces pt ami trece fata pe numele meu..nu eram casatoriti si nu mam gandit sa trec fata pe numele meu pt ca nu stiam ca va fi asa,..cu multumiri astept
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 16:40, 15 Iunie 2010
este suficienta o declaratie data la notar prin care va recunoasteti fetita.
odata recunoscuta veti putea promova in instanta o actiune prin care minora sa va fie incredintata dvs.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
ContSters97658, utilizator
am vrut sa fac o recunoastere voluntara dar ea nu vrea sa imi dea certificatul pt a ma putea trece in el..pot so fac si fara acordul ei?
va trebuie certificatul de nastere al copilului.
altfel nu veti putea da declaratia.
buna ziua .
depinde cand a incetat relatia de concubinaj.
conform dispozitiilor codului familiei, daca parintii minorului au trait in concubinaj, oricare dintre dansii poate introduce o actiune in instanta in vederea stabilirii paternitatii .
aceasta actiune se poate introduce in termen de 1 an de la data incetarii relatiei de concubinaj.
in instanta este suficienta o copie de pe certificatul de nastere al minorei.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Recunoasterea copilului conceput si nascut in afara casatoriei poate fi facuta de tatal sau fie prin declaratie facuta la starea civila fie prin inscris autentic.
Ulterior este necesara promovarea unei actiuni de incredintare minor cu capat de cerere incuviintare nume, pentru ca acesta sa poarte numele dvs.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta sociala.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitati ContSters106474 ContSters106474 Buna ziua...Am trait in concubinaj timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata. In acest timp a rezultat un copil care acum are 8 ani iar concubina mea a ... (vezi toată discuția)