avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Toată stima, Dețin un autoturism electric care fac ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Toată stima, Dețin un autoturism electric care fac și ridesharing ...

Toată stima,
Dețin un autoturism electric care fac și ridesharing part time.
Asigurare CASCO la Generali.
De curând fiind în vacanță spre UK,stând într-o parcare pentru alimentare cu curent la o stație Ionity in Austtia,am fost accidentat din spate de către un camion din Ungaria,care a părăsit locul accidentului.
Am anunțat politia,au venit și după câteva zile su descoperit șoferul.
Eu între timp am anunțat dauna celor de la Generali,la care ei drept răspuns a fost respingerea la plată,deoarece fac ridesharing.
Dar chiar asa sa fie,eu eram cu mașina în concediu,nu eram în timpul serviciului sau cu client în mașină.
Este legală aceasta respingere?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Sauvignon , utilizator 09:25, 19 Decembrie 2024
Buna ziua

Da, conform conditiilor din contractul de asigurare.

La fel a patit si o persoana apropiata, tot cu Generali. Masina a fost avariata in timp ce era parcata din cauze naturale (o furtuna). S-au judecat si a pierdut atat primul proces cat si apelul.

Contractele de asigurare facultativa nu sunt precum cele de raspundere obligatorie sa fie extrem de bine reglementate. Prin urmare contractul este legea partilor si fiecare isi asuma clauzele din acel contract. Instanta a dat dreptate celor de la Generali pentru ca excluderea era generala si nu prevedea exceptii (cum ar fi avariile din cauze naturale, cand masina este parcata sau in afara orelor de ride sharing)...

Solutia in cazul dvs este sa fiti despagubit de RCA-ul vinovatului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi util sa faceti o sesizare la ANPC. N-are cu ce sa va incurce si obtineti si un raspuns de la o institutie relevanta. Contractul este legea partilor, cum s-a mai spus, atata timp cat nu contrazice o lege a statului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Sauvignon, utilizator
care lege "a statului" ar fi contrazisa in acest exemplu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt convins, dna avocat, ca ati vazut pana acum contracte cu prevederi abuzive. Abuzurile sunt, dupa cum stiti, anulate de "legile statului", atunci cand aceste legi exista si sunt facute corespunzator. ANPC are si rolul de a constata aceste abuzuri. Daca aveti o solutie mai buna pentru cel care a pus inttebarea, o astept si eu cu interes.

Ioana Cornescu a scris:

care lege "a statului" ar fi contrazisa in acest exemplu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident dupa constatare dauna charlito22 charlito22 Salut, am fost implicat acum 1 luna de zile intr-un accident auto fara victime in care mi-a fost avariata masina pe toata partea stanga (aripa fata, usa fata ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata in accident cu contestarea pv raduvlad1 raduvlad1 Buna ziua, Am avut ghinionul ca intr-o dimineata sa imi gasesc masina(parcata regulamentar) avariata... Am aflat ulterior ca a fost implicata intr-un ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna aleahimi aleahimi S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam \\\\\\"scuze ti-am avariat masina\\\\\\" si un nr de ... (vezi toată discuția)