avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua! Avem la fabrica unde lucrez un câine care ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua! Avem la fabrica unde lucrez un câine care este cu ...

Bună ziua! Avem la fabrica unde lucrez un cîine care este cu toate actele în regulă. Singura problemă este că din cînd în cînd mai ”sare” la cîte unul dintre angajați. În special la unul. Acest coleg mi-a adus la cunoștință aceste probleme. Directorul companiei nu vrea nicicum să închidă cîinele. Mi-am informat șeful direct despre această speță, am informat și directorul fabricii. Ce mai pot face eu la responsabil SSM? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian_Olteanu , utilizator 07:20, 18 Decembrie 2024
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data asupra riscului existent. Mentionati si faptul ca, daca un angajat este muscat in timpul serviciului, fapta se incadreaza la accident de munca care implica concediu medical, recuparare medicala, deci costuri suplimentare pentru firma. In plus, victima poate deschide actiune in instanta si cere daune materiale si/ sau daune morale, angajatorului care nu a luat masuri corespunzatoare pentru evitarea riscului acesta.
Vă mulțumesc! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara - am fost muşcat de un caine comunitar, am ajuns la spital din aceasta cauza rezmives liviu rezmives liviu Bunã sunt Rezmives Liviu din Timisoara pensionar inv.cu handicap gradul 1 .COD BOALA: G70: M45: G82....si as vrea sã mã informez deoarece în data de ... (vezi toată discuția)
Accidente de munca in santierele de constructii cubicidoina cubicidoina Daca se produce un accident de munca intr-un santier de constructii si victima este angajatul unui subcontractor, beneficiarul sau managerul de proiect poate ... (vezi toată discuția)
Accident de munca? Altair84 Altair84 Zilele trecute am fost muscat de un caine in incinta firmei la care lucrez,in timpul programului.Poate fi considerat accident de munca?O sa mi scot un ... (vezi toată discuția)