Bună ziua! Avem la fabrica unde lucrez un cîine care este cu toate actele în regulă. Singura problemă este că din cînd în cînd mai ”sare” la cîte unul dintre angajați. În special la unul. Acest coleg mi-a adus la cunoștință aceste probleme. Directorul companiei nu vrea nicicum să închidă cîinele. Mi-am informat șeful direct despre această speță, am informat și directorul fabricii. Ce mai pot face eu la responsabil SSM? Mulțumesc!
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data asupra riscului existent. Mentionati si faptul ca, daca un angajat este muscat in timpul serviciului, fapta se incadreaza la accident de munca care implica concediu medical, recuparare medicala, deci costuri suplimentare pentru firma. In plus, victima poate deschide actiune in instanta si cere daune materiale si/ sau daune morale, angajatorului care nu a luat masuri corespunzatoare pentru evitarea riscului acesta.
Accident de munca?
Altair84
Zilele trecute am fost muscat de un caine in incinta firmei la care lucrez,in timpul programului.Poate fi considerat accident de munca?O sa mi scot un ... (vezi toată discuția)