avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cursuri si examene in zile libere legale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cursuri si examene in zile libere legale

Buna ziua!

Doresc sa aflu daca este legal sa se desfasoare cursuri in zilele libere legale, precum si examene in sesiune in zile de weekend. Este vorba despre Universitatea din Bucuresti.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Milady09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:14, 5 Ianuarie 2025
Depinde de intreg programul, numar de ore de studiu, tip de invatamant, nu se pote analiza astfel. Nu se sustin exaamene chiar in prima zi de Craciun, dar in unele zile libere este normal. Repet: depinde de intreg programul, nu se poate da un verdict scos din context.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde de intreg programul, numar de ore de studiu, tip de invatamant, nu se pote analiza astfel. Nu se sustin exaamene chiar in prima zi de Craciun, dar in unele zile libere este normal. Repet: depinde de intreg programul, nu se poate da un verdict scos din context.

Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Contextul este an universitar 2024 - 2025, invatamant la zi, cu frecventa. Contextul este legat de zilele de 6 si 7 ianuarie, care sunt zile legale libere, atat in programul universitar afisat pe site-ul Universitatii Bucuresti, insa se tin cursuri. Iar in perioada de examene de sesiune, la fel afisata pe acelasi site, s-a luat in calcul incluisv ziua de sambata pentru suatinerea unui examen.

Legal inseamna ca este stabilit intr-o lege. 6-7.01.2025 nu sunt zile legale libere in invatamantul universitar, ci in invatamantul preuniversitar, cf. ordinului de ministru.
Universitatea Bucuresti are vacanta de iarna pana pe 05.01.2025. Verificati programul, trebuie sa fie pe site.
In ceea ce priveste exemenul de sambata, nu cunosc restul programului, insa nu cred sa aveti mai mult de 40 de ore de examen pe saptamana in respectiva sesiune, deci cred ca e ok.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
06.01.2025 – 19.01.2025 Activitate didactică (06.01.2025 - Bobotează și 07.01.2025, Sf. Ioan Botezătorul - zile libere)
20.01.2025 – 09.02.2025 Sesiune de examene (24.01.2025 - zi liberă)

Structura anului Univ Buc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)
Sfat legat de masterat amitza amitza as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!! sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)