avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sesizari repetate ...ce putem face?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sesizari repetate ...ce putem face?

Buna seara!
Am si eu o problema care este si nu este personala. Spun asta pentru ca este si a colegilor mei de cancelarie. Pe scurt in școală avem un coleg, profesor de matematica informatica care a intrat cu majoritatea colegilor in diverse conflicte. Ultima am fost eu. Diriginta fiind la elevi de clasa a V a, i-am adus la cunoștință rugămintea unui părinte care m-a sunat acasă, rugandu-ma sa iau legătura cu domnul profesor pentru a remedia o situație. Ce se întâmplase? Fiica dansului a avut un acces de tuse la ora de informatica si dorind sa meargă sa bea putina apa, in momentul in care a cerut voie, domnul profesor i-a spus ca poate iesi din clasa, dar primește absenta. I-am explicat domnului profesor ca eleva se întorcea la ora, ca nu e cazul sa punem si sa motivam absente in catalog, atunci cand copilul este in clasa. Si legea spune ca elevul care intarzie, i se poate motiva absența. Domnul profesor m-a privit lung si m-a intrebat: ,,Imi cereți sa fac discriminare între elevi? Eu cu toți procedez la fel. Ce, daca lua o ,,mica" absenta, ce se intampla? Sa stie si tatal ca a iesit din ora.". Eu stiu ca absenta e absenta. Nici mare, nici mica. Nu am reusit sa mai zic nimic pentru ca mi-a spus clar si raspicat ca va depune o sesizare catre directorul scolii cum ca am facut presiuni asupra dumnealui sa facă discriminare. Ceea ce a si facut. Si spuneam ca nu doar mie mi s-a intamplat acest lucru, ci si celorlalti colegi din diverse motive. Am ajuns sa nu mai comunicam nimic pentru ca nu stim cum o interpreteaza. Mentionez ca a intrat in conflict si cu parinti de la diverse clase care au venit sa discute in mod direct cu dansul. In cadrul consiliilor profesorale mereu i separe ceva in neregula. Pe hol m-a oprit si mi-a reprosat ca nu am vrut sa-l votez cand s-a autopropus lider de sindicat.
Intrebarea este: ce putem face noi in aceste situatii? Toti colegii l-au lasat ,,in plata Domnului" nestiind ce sa faca legal. El depune sesizari, se acopera de hartii, noi am ramas cu nervii si de multe ori cu lacrimile.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Pelina, utilizator

Alte discuții în legătură

Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)
Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! băiatul meu a rămas repetent pentru ca după 3 ... andreea 19 19 andreea 19 19 Buna ziua ! Băiatul meu a rămas repetent pentru ca după 3 săptămâni de greva in care profesorul de fizica a revenit la școala nu a vrut să-l asculte ... (vezi toată discuția)