Buna seara!
Am si eu o problema care este si nu este personala. Spun asta pentru ca este si a colegilor mei de cancelarie. Pe scurt in școală avem un coleg, profesor de matematica informatica care a intrat cu majoritatea colegilor in diverse conflicte. Ultima am fost eu. Diriginta fiind la elevi de clasa a V a, i-am adus la cunoștință rugămintea unui părinte care m-a sunat acasă, rugandu-ma sa iau legătura cu domnul profesor pentru a remedia o situație. Ce se întâmplase? Fiica dansului a avut un acces de tuse la ora de informatica si dorind sa meargă sa bea putina apa, in momentul in care a cerut voie, domnul profesor i-a spus ca poate iesi din clasa, dar primește absenta. I-am explicat domnului profesor ca eleva se întorcea la ora, ca nu e cazul sa punem si sa motivam absente in catalog, atunci cand copilul este in clasa. Si legea spune ca elevul care intarzie, i se poate motiva absența. Domnul profesor m-a privit lung si m-a intrebat: ,,Imi cereți sa fac discriminare între elevi? Eu cu toți procedez la fel. Ce, daca lua o ,,mica" absenta, ce se intampla? Sa stie si tatal ca a iesit din ora.". Eu stiu ca absenta e absenta. Nici mare, nici mica. Nu am reusit sa mai zic nimic pentru ca mi-a spus clar si raspicat ca va depune o sesizare catre directorul scolii cum ca am facut presiuni asupra dumnealui sa facă discriminare. Ceea ce a si facut. Si spuneam ca nu doar mie mi s-a intamplat acest lucru, ci si celorlalti colegi din diverse motive. Am ajuns sa nu mai comunicam nimic pentru ca nu stim cum o interpreteaza. Mentionez ca a intrat in conflict si cu parinti de la diverse clase care au venit sa discute in mod direct cu dansul. In cadrul consiliilor profesorale mereu i separe ceva in neregula. Pe hol m-a oprit si mi-a reprosat ca nu am vrut sa-l votez cand s-a autopropus lider de sindicat.
Intrebarea este: ce putem face noi in aceste situatii? Toti colegii l-au lasat ,,in plata Domnului" nestiind ce sa faca legal. El depune sesizari, se acopera de hartii, noi am ramas cu nervii si de multe ori cu lacrimile.