avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt despărțită de fostul sot, am o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt despărțită de fostul sot, am o fetita care ...

Bună ziua, sunt despărțită de fostul sot, am o fetita care are domiciliul la mine, pentru care avem un program de vizita stabilit de instanta conform unei hotărâri judecătorești. Fostul sot spune ca în perioada următoare nu poate respecta programul de vizita deoarece este plecat din localitate. Pentru aceasta situație el solicita recuperarea zilelor aferente lui în alta perioada, și dacă nu sunt de acord, sa vina părinții lui sa ia fetita conform programului. Întrebarea mea este dacă eu sunt obligata legal sa I dau fetita în alte zile pentru recuperare sau dacă e legal ca fetita sa fie luata de bunicii paterni, cu toate ca programul de vizita e stabilit între mine și fostul sot. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:06, 1 Ianuarie 2025
Ioana Cornescu a scris:
... flexibilitate, pe care inteleg ca nu ati avut-o in vedere cand ati solicitat instantei un anumit program? 

Instanta dispune stabilirea unui program de vizita doar daca parintele nerezident face o cerere, isi exprima in mod expres disponibilitatea. Nu-l obliga nimeni pe parintele nerezident sa aiba program de vizita cu copilul.

Copiii sunt crescuti de parinti. Programul de vizita nu a fost stabilit pentru bunici. Mama nu este obligata sa predea copilul altcuiva.

Chiar daca ar incerca sa dea dovada de flexibilitate, sa se faca pres. Cine stabileste in ce zile se recupereaza? Copilul creste in fiecare clipa, nu sta timpul pentru recuperare.

Nici n-are rost sa imaginez scenarii, praf in ochi. Treburile sunt mult mai complexe.

Stabilirea unui program de vizita de catre instanta este o deviere de la legile naturale. Inca nu s-a dezvoltat sistemul in Romania.

Dvs ati mentionat despre alienarea parentala pedepsibila, ati aruncat niste paie si aveti chiar timp sa faceti orice teorie a oricarui chibrit. Traim vremuri in care, unii, chiar adulti, nici nu stiu ce e ala chibrit, daramite sa fi vazut unul, sa stie macar ce forma are.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2024
c123456, utilizator
Un user a pus o intrebare, colegaa a rspuns userului. Nu vad rostul de a face o cearta intre alte persoane, vazand ca userul nu a mai revenit. Este ok sa gandim diferit. Am inteles, dv. vedeti lucrurile diferit de noi, e in regula. Din pacate, mult prea multi parinti pun pe primul loc ceea ce stiu ei, ceeaa ce cred ei ca e mai bine, in detrimentul interesului copilului. E ok pentru un copil sa isi cunoasca familia extinsa, generic vorbind. Daca in aces caz anume situatia o fi diferita, noi nu putem sti aici, pe un forum.
Asadar, sfatul generic dat de mine si colega este ca acel copil sa isi vada bunicii, in lipsa unor argumente sanatoase impotriva acestei idei. Parintii staabilesc cand si cum, hotararea instantei este secundara in ceea ce priveste programul de vizita.
Nu este vorba despre alienare, este vorba despre interesul miinorului pe care parintii, cand sunt in razboi, nu il mai vad de bombe si gloante. De aceea, flexibilitatea este primul pas spre a lua in calcul mai bine interesul copilului.
Puteți sa nu să fiți de acord cu „recuperarea„ zilelor de vizită, este strict voința dvs. La fel și în ce prvește luarea copiilor de către bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat, ajutor pentru schimbare program de vizita ContSters318936 ContSters318936 Buna ziua ,din nou vin cu apel pt un sfat la d-voastra .Sint divortata din 2011,avem o fetita de 4 ani ,custodia e comuna .Relatia fetitei cu tatal s-a ... (vezi toată discuția)
Program minor,domiciliu locuinta minor,copropietar la locuinta dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara, In urma unei ordonante prezidentiale mi-a fost stabilit un program de vizita a copilului meu de ex: marti si joi 16-19 si sambata duminica ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)