avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Schengen terestru si dunarean
Discuție deschisă în

Schengen terestru si dunarean

Dupa aderarea la Schengen va exista in continuare obligativitatea de a trece frontiera prin punctele desemnate anterior? Stiu ca exista in Schengen practica de a trece granita prin orice punct:
- trasee montane intre diverse tari, inclusiv Italia/ Elevetia/ Austria / Germania
- Olanda / Belgia / Luxemburg unde poti sa stai la un restaurant cu scaunul in doua tari in acelasi timp

Cum se va aplica pe Dunare? Dac am barca la Zimnicea pot sa traversez liber pana in Bulgaria si sa acostez pe baza unei intelegeri comerciale cu un operator bulgar (conform Regulamentului de Navigatie pe Dunare, barca inmatriculata)? Pot sa navig in aval pe partea bulgareasaca in afara senalului navigabil?

De asemenea, pot sa trec granita romano-ungara cu ATV in afara puntelor de trecere a frontierei?

Alte discuții în legătură

Mama surogat apostol raluca apostol raluca din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt ... (vezi toată discuția)
Inconjurul pamantului in opinci, a fost un record romanesc? nucu$ nucu$ 1.Cunoaste cineva detalii despre acest subiect? 2.Este cineva interesat acum , dupa 101 ani sa afle periplul tragic al grupului de foarte tineri romani, ... (vezi toată discuția)
Actualizare ordonanta 43/1997 privind regimul drumurilor ramona1986 ramona1986 Poate cineva sa-mi trimita OG 43/1997 priving regimul drumurilor actualizata la zi? Am inteles ca s-au modificat distantele fata de axul drumului la care se ... (vezi toată discuția)