avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama surogat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama surogat

din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt un cuplu de cetateni straini?
Depinde de ce tara vorbim. Precizati mai multe detalii pentru un raspuns complet.
De unde stiti acest lucru si despre ce tara vorbiti.
Caci, in Romania, la mama este trecuta cea care da nastere, atat si nimic mai mult...

Prin urmare, nu prea intereseaza cetatenia parintilor, ci locul unde se inregistreaza nasterea si legile care il guverneaza.
pe mine m-ar interesa daca este legal si care sunt conditiile legale pt un cuplu de cetateni greci de a apela in Romania la o mama surogat romanca?
n-am auzit inca de vreun sistem de drept ude sa existe termenul de mama embrionara... sau ceva similar...peste tot mama copilului este femeia care-l naste...
Inseminarea embrionului este posibila in destule tari, insa... nu exista decat o singura mama... cea naturala!!!

este vorba despre un cuplu de cetateni italieni; am navigat un pic si am inteles din numeroasele articole scrise ,referitoare la tema de mai sus,ca se poate incheia un asa zis contract sau oricum o intelegere legala prin care respectiva mama surogat cedeaza toate drepturile parintesti din momentul nasterii copilului ,celeilalte "mame".Inseminarea se face cu embrionul cuplului respectiv,nicidecum cu ovulul mamei purtatoare,bineinteles,este vorba despre o infima probabilitate de compatibilitate,dar nu imposibila.Legea romana ,era scris,posibil ca nu mai e valabila la ora actuala,prevede ca cuplul respectiv sa poata da o donatie acestei mame,dar nu o plata,pt ca nu este un serviciu.Aceste donatii in anul 2006 erau in jur de 3000 de euro.Acum ..............nu mai stiu ,nu m-a mai interesat subiectul.Dar,fiind mama naturala a doi copii,eu am alte conceptii,sunt totul pt mine,dar,vazand unde duce dorinta de a-i avea,si primind o cerere de ajutor din partea acestor persoane care au incercat tot posibilul sa-i aiba si nu pot......am zis sa incerc sa vad despre ce e vorba.Considerati ca sunt mame care-i fac si-i arunca sau ii omoara.Este subiectiva problema si consider ca toti au cate ceva de zis,avand in vedere ca nu suntem deloc in grad de a condamna sau critica,dar oricum putem decide.

Alte discuții în legătură

Cadru legal pentru mama purtatoare, dar intr-un mod mai special m_dana79 m_dana79 Buna ziua, Doresc sa va inaintez un caz, pentru care as dori o solutionare legala: Suntem un cuplu, ne chinuim de 7 ani sa devenim parinti dar nu am reusit, ... (vezi toată discuția)
Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)
Ifv-cu mamă surogat din familie Hobitzi Hobitzi Prietenii mei,cetățeni străini,și-ar dori un copil,după îndelungi așteptări și tratamente prin soluția care implică o mamă surogat.Mama surogat ar ... (vezi toată discuția)