Prietenii mei,cetățeni străini,și-ar dori un copil,după îndelungi așteptări și tratamente prin soluția care implică o mamă surogat.Mama surogat ar fi sora unuia dintre ei,o femeie cu 3 copii,familie stabilă,sănătoasă,în vârstă de 42 de ani.Legislația din țara lor e spinoasă în cazul lor.Există legi pentru aceste situații la noi în țară?Sunt valabile doar pentru cetățenii români sau pentru oricine?M-ar interesa mai mult implicațiile legale eventuale la prezentarea la o clinică românească,care ar efectua operațiunea,partea finală a nașterii preferând să o facă la ei în țară,adoptând ulterior copilul direct de la sora care îl va naște.
Mă refeream la începutul procedeelor.Dacă totul decurge cum își doresc ei,copilul nu se va naște în România.Și mama surogat(în acest caz mătușa copilului),va da copilul prin adopție deschisă fratelui și cumnatei.Piedici au în țara lor doar la procedeele ifv,care presupun prelevarea de ovul și spermatozoizi mai apoi transferul embrionului în uterul mamei purtătoare.Sunt obligate clinicile din România prin lege să pretindă documentații,acte pentru realizarea acestor procedee?Și dacă da,de ce acte ar fi nevoie?Sau poate există ceva prevederi în legislația medicală?
Interesați-vă direct la o clinică medicală din România care efectuează astfel de proceduri medicale. Ei răspund și de partea legislativă care ține de actul în sine. În legislația românească nu există mamă surogat.
Mama surogat
apostol raluca
din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt ... (vezi toată discuția)