avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama surogat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama surogat

din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt un cuplu de cetateni straini?
Din pacate nu inteleg nimic... pai vorbim de cazuri de la Tv sau de asta de aici? Femeia e bine intentionata, nu vrea sa arunce copii la gunoi...
Ok, nu conteaza.

Am si eu o idee cretina... repet, e aiurea, doar sunt curioasa cat de mult s-ar putea sustine in practica si cat am putea indoi legea pentru a o sustine...
Daca naste mama-surogat si... mama biologica face contestatie filiatie? :O
E drept ca dovada mamei se face prin certificatul constatator al nasterii pe care numai mama-surogat il are, dar... contestarea care nu corespunde adevarului se poate dovedi cu orice mijloc de proba, nu? Si are atunci certificatul rol mai important ca dovada in fata probei ADN? :-/

Ok, cam tras de par... dar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal pentru mama purtatoare, dar intr-un mod mai special m_dana79 m_dana79 Buna ziua, Doresc sa va inaintez un caz, pentru care as dori o solutionare legala: Suntem un cuplu, ne chinuim de 7 ani sa devenim parinti dar nu am reusit, ... (vezi toată discuția)
Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)
Ifv-cu mamă surogat din familie Hobitzi Hobitzi Prietenii mei,cetățeni străini,și-ar dori un copil,după îndelungi așteptări și tratamente prin soluția care implică o mamă surogat.Mama surogat ar ... (vezi toată discuția)