Masuri legale împotriva stapanilor de caini
Buna ziua am un câine care mai sare gardul uneori(de 2 ori anul acesta) și nu mai poate trece înapoi asa ca încearcă sa vina acasă pe la vecinul meu. Am fost amenințat cu masuri legale dacă se mai întâmplă, ce arimplica pentru mine aceste masuri legale?
Vecinul nu locuiește acolo dar are camere, camere care filmează toată curtea mea este legal?
Intai e important sa vedeti ce sa faceti sa nu ajungeti la certuri si plangeri cu vecinul. Adica sa luati masuri sa nu mai iasa cainele.
Urmatile ar fi de la amenzi la daune ce le poate face la vatamari (sper ca nu!) si la eventuala oreluare de hingheri.
Despre camerele vecinului, nu imi e clar, au legatura cu cainele? Pentru ca este drept ca puteti vedea pe camere pe unde iese caianele, apelati la ajutorul lui. Apoi rugati-l sa respecte legea privind sistemele de supraveghere, ca amenzile sunt mari.
Câinele nu a făcut daune și nu e agresiv. De camere întreb pt ca mi-a trimis filmare cu câinele la el în curte și pe filmare se vede toată curtea mea și eram curios dacă e legal?