Buna dimineata, as dori sa filmez pe ascuns intr-un spital veterinar. La receptie scrie ca nu este permisa nici filmarea nici fotografierea. Ma intrebam ce spune legea in aceasta privinta si daca chiar nu am voie sa filmez acolo.
De asemenea, in cazul in care voi dori sa dau spitalul in judecata, pot folosi filmarea respectiva ca dovada? Sau nu va fi acceptata?
In mod similar as dori sa filmez diferite discutii la servici, pe ascuns, dar mi-e teama sa nu fac ceva ilegal sau sa nu pot folosi filmarea respectiva deoarece nu am anuntat interlocutorii inainte sa ii filmez.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dacă considerați că în spitalul veterinar sunt situații de ordin penal ,puteți să filmați și să folosiți înregistrările în instanță. ( aveți mare grijă să nu fiți văzut )
Fapta de a filma o persoană în spațiul privat nu reprezintă infracțiune dacă
1 Cel care a filmat justifică un interes legitim
2 Dacă cel care a filmat surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni.
3 Dacă cel care a filmat surprinde fapte de interes public,care au semnificație pentru viață comunității și a căror divulgarea prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.