avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general schimbarea termenului de plata al TVA si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

schimbarea termenului de plata al TVA si impozituluimpe profit

Buna ziua,

Sunt asociat unic al unui SRL.
Exista posibilitatea de a trece de la plata obligatiilor catre stat (TVA si impozit pe profit) de la trimestrial la lunar ?(e mai usor de platit)
Cu multumiri pt. atentia acordata,
Cristian Nedea
Cel mai recent răspuns: Goanga , utilizator 08:43, 11 Februarie 2010
Daca aveti cifra de afaceri a anului anterior sub 100 000 euro, NU.
Am avut situatie similara. Am citit in codul fiscal.
O zi buna!
Puteti ruga contabilul sa va spuna lunar cat e suma de plata la tva si sa platiti in avans. Si eu am asemenea firme mici, ce prefera sa nu li se adune datoriile. Doar tb verif la sf trim daca suma virata=TVA de plata rezultata din decont. La impozit pe profit e mai dificil, pt ca aici calculul se poate face doar trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva, cifra de afaceri estimata roxyalexandru roxyalexandru Buna seara! Tocmai am inregistrat o societate la Registrul Comertului iar acum vreau sa o inregistrez ca platitor de TVA, as dori sa stiu pentru ce este ... (vezi toată discuția)
Declaratii vasilelacramioara vasilelacramioara ce declaratii depunem pentru ianuarie 2013 am cifra de afacerii la finele lui 2012 11200 lei tva este trimestrial , depun 112 dar 100 iar de la 01 ... (vezi toată discuția)
094 si 392 a georgianan georgianan din ce am citit am inteles ca: 1. 094 se depune doar de cei care depun decontul de tva trimestrial si au o cifra de afaceri mai mica de 100000 euro 2. ... (vezi toată discuția)