avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Veniturile obtinute de sot si sotie conform Legii, ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Veniturile obtinute de sot si sotie conform Legii, sunt considerate comune

Veniturile obtinute de sot si sotie conform Legii, sunt considerate comune. In situatia economiilor efectuate la banci depozitele sunt constutuite pe titular (sot sau sotie) si evetual imputernicit
9sot sau sotie) . Nu pot exista pentru acelasi depozit doi titulari. Consider ca la calculul CASS valoarea dobanzilor ar trebui impartita pe titular si imputernicit , respectiv sot si sotie. intrucat sumele depuse ca depozit apartin ambilor soti. As dori sa cunosc si punctul Dv. de vedere. . Declaratia unica ar trebui depusa de sot si sotie separat pe CNP cu dobanzile aferenta veniturilor obtinute in comun, respectiv 1/2 pentru fiecare si nu numai de titularul depozitului.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Plata cas DARIUS86 DARIUS86 Buna ziua, De 1 saptamana sotia mea nu mai munceste, nu beneficiaza nici de somaj, iar eu (sotul) am un depozit la banca unde este imputernicita si sotia, in ... (vezi toată discuția)
Cass pentru castigul din dobanzi ikozma ikozma Buna ziua, Eu cu sotia avem banii impartiti in mai multe depozite bancare, iar in timpul anului am mai miscat banii in functie de necesitati dintr-un cont ... (vezi toată discuția)