avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass pentru castigul din dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass pentru castigul din dobanzi

Buna ziua,

Eu cu sotia avem banii impartiti in mai multe depozite bancare, iar in timpul anului am mai miscat banii in functie de necesitati dintr-un cont in altul intre noi. Am inteles ca daca dobanda obtinuta trece de 18000 ron trebuie sa mai platim si CASS 1800 ron.
Banii nefiind impartiti in mod egal tot timpul in conturile personale cum se va depune declaratia unica? De ex: daca eu obtin 18000 ron din dobanda iar soatia 1000, eu trebuie sa platesc CASS, chiar daca banii sunt bun comun? Daca am fi avut banii impartiti egali fiecare ar fi avut dobanda de 9500ron.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:07, 20 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acest exemplu cu castigul din dobânda nu mai e "treaba cu bun comun". La data încasării dobânzii banca vireaza impozitul la stat pe CNP-ul respectiv și deci la final de an va rezulta venitul net în funcție de dare se calculeaza dacă se datorează sau nu cass.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri prin intelegere reciproca ionescuroxana ionescuroxana Buna ziua. Ma puteti lamuri in urmatoarea problema: doi soti ( casatoriti inca de 16 ani ) care au proprietati imobiliare fiecare inainte de casatorie , si ... (vezi toată discuția)