avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri prin intelegere reciproca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri prin intelegere reciproca

Buna ziua.
Ma puteti lamuri in urmatoarea problema: doi soti ( casatoriti inca de 16 ani ) care au proprietati imobiliare fiecare inainte de casatorie , si depozite bancare obtinute in timpul casatoriei, cum isi pot imparti bunurile? Se poate face o intelegere , in eventualitatea unui divort , fara a ajunge in instanta?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:06, 17 Aprilie 2013
Pot incheia un partaj voluntar pe cale notariala, partaj care sa consfinteasca invoiala partilor.
Fara sa cunosc amanunte referitor la eventuale imbunatatiri aduse de cei doi soti imobilelor care sunt bunuri proprii fiecaruia dintre ei ( fiind dobandite inainte de casatorie) adica daca acestea exista /au fost efectuate si daca partile se inteleg si cu privire la aceste aspecte, raman sa se inteleaga asupra bunurile mobile dobandite in timpul casatoriei si asupra banilor din depozitele bancare.
Cel mai important e sa existe intelegere. In privinta bunurilor imobile, daca ati avut o contributie cat de cat egala la imbunatatirea bunului imobil al celuilalt, nu aveti nimic de facut, iar in privinta banilor din conturi, ii puteti imparti amiabil...sa echilibrati conturile.
Apoi puteti eventual sa incheiati un proces verbal cu martori sa scrieti cebunuri si cum ati impartit si sa semneze fiecare o declaratie precum nu aveti bunuri in comun de impartit si nu aveti pretentii unul de la altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil Incognitouser Incognitouser Buna ziua, Sotia si cu mine am decis de comun acord sa divortam pe cale amiabila. Motivul divortului este acela al disparitiei iubirii dintre noi. In ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 3 ani in urma unui divort de comun acord robert_mihai robert_mihai Buna ziua!....Recunosc ca am urmarit cu interes toate discutiile postate pe forum legate de partaj si proceduri dar intrucat ma identific doar partial cu unele ... (vezi toată discuția)