Am următoarea situație la locul de muncă:
Sunt angajat într-o corporație printr-un contract de muncă pe perioadă determinată de 1 an, semnat cu o firmă intermediară (nu direct cu corporația). Contractul a expirat, iar cu 2 săptămâni înainte de final am fost informat verbal, de către cineva din corporație, că nu se va încheia un nou contract.
Totuși, după expirarea contractului, am fost chemat la muncă pentru a preda responsabilitățile. Am citit că, în astfel de cazuri, contractul pe perioadă determinată se transformă automat într-unul pe perioadă nedeterminată. Este corect? Nu găsesc un articol specific în Codul Muncii.
De asemenea, este legal să fiu informat doar verbal că nu se prelungește contractul? Menționez că această corporație obișnuiește să încheie succesiv contracte de 1 an.
Este eronat ce ati citit .. Codul Muncii prevede situatia descrisa ca fiind "munca nedeclarata" .
Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
Legislatia muncii nu prevede obligatia angajatorului de a informa daca prelungeste sau nu durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.