avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am următoarea situație la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am următoarea situație la locul de muncă: Sunt ...

Bună ziua!

Am următoarea situație la locul de muncă:
Sunt angajat într-o corporație printr-un contract de muncă pe perioadă determinată de 1 an, semnat cu o firmă intermediară (nu direct cu corporația). Contractul a expirat, iar cu 2 săptămâni înainte de final am fost informat verbal, de către cineva din corporație, că nu se va încheia un nou contract.

Totuși, după expirarea contractului, am fost chemat la muncă pentru a preda responsabilitățile. Am citit că, în astfel de cazuri, contractul pe perioadă determinată se transformă automat într-unul pe perioadă nedeterminată. Este corect? Nu găsesc un articol specific în Codul Muncii.

De asemenea, este legal să fiu informat doar verbal că nu se prelungește contractul? Menționez că această corporație obișnuiește să încheie succesiv contracte de 1 an.

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Contracte succesive Alipuff1989 Alipuff1989 Sunt profesor angajat pe perioadă determinată de un an în baza articolului 93 din Legea Educației. Prin acest articol de lege, mi se facilitează ... (vezi toată discuția)
Art 83 codul muncii si transformarea unui contract din determinata in nedeterminata SWS SWS Buna ziua, V-as ruga o opinie cu privire la \"sanctiunile\" privitoare la incalcarea art 83 din codul muncii. se poate obliga angajatorul de catre instanta ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract pe perioada determinata marcu001 marcu001 Buna ziua ! Am o nelamurire. Prietena mea lucreaza intr-o corporatie ca si inginer , prima data a fost angajata pe perioada determinata (6 luni ) , au trecut ... (vezi toată discuția)