avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii fondatori asociație nonguvernamentală au ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii fondatori asociație nonguvernamentală au dreptul să hotărască diminuarea patrimoniului?

Membrii fondatori asociație nonguvernamentală au dreptul să hotărască diminuarea patrimoniului?
Patrimoniu este 2500 lei; dorim să-l reducem la 100 lei.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Frunza 2023 , utilizator 01:26, 28 Decembrie 2024
Treaba cu "au dreptul" nu e e cazul sa va gândiți la asa ceva. Banii aceia odată alocați asociației, rămân asociației fiind folositi la acoperirea cheltuielilor curente și nici măcar la desființarea ei, ei nu revin membrilor asociației cu drepturi depline.
Despre membrii fondatori se discuta doar la înființarea asociatiei căci în timp mai pot fi primiți și alți membrii cu drepturi depline și nu puteți face diferențiere între membrii care au fost pe tabel la înființarea asociatiei si cei care au întrat în asociatie pe parcurs.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.AGA ma hotărât dizolvarea asociației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/transfer conducere ong arhiulia arhiulia Viitorul meu sot are nevoie de indrumare: \"Sunt Președinte și membru fondator al Asociației Deschide Ochii, înființată în anul 2010. Mă gândeam să o ... (vezi toată discuția)
Ong - asociatie - asociat - membru DanielBa DanielBa Doresc sa infiintez o asociatie si am neclaritati in privinta unor cuvinte folosite cat si a intelesului lor, este vorba despre asociat, membru si membru ... (vezi toată discuția)