avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, De la 01.01.2025 voi intra în concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, De la 01.01.2025 voi intra în concediu de risc în ...

Bună ziua,
De la 01.01.2025 voi intra în concediu de risc în urma contractului individual de muncă,
Pe lângă CIM, dețin un PFA, la care am câștig în jur de 1200lei/luna net
Întrebarea mea este, pot să activez și cu Pfa-ul in timpul concediului de risc, și al concediului legal ?
Dar când voi intra în concediu de creștere copil ? Mai pot avea venituri din PFA?
Am căutat pe internet dar sunt diefite știri nu înțeleg sigur pot sau nu,
Vă mulțumesc pentru răspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Ioana995 , utilizator 15:05, 30 Decembrie 2024
Pe durata concediului de risc pot fi realizate venituri , intrucat legea nu interzice un astfel de cumul.

Ce inseamna concediu legal ???

OUG 111/2010 prevede că, cei aflați în CCC pot obține venituri nete anuale de până la de opt ori indemnizația minimă.

Valoarea indemnizației lunare nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea ISR = 1651 lei

8 x 1651 lei = 13.208 lei este valoarea veniturilor nete care se pot realiza pe an in timpul CCC.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Pe durata concediului de risc pot fi realizate venituri , intrucat legea nu interzice un astfel de cumul.

Ce inseamna concediu legal ???

OUG 111/2010 prevede că, cei aflați în CCC pot obține venituri nete anuale de până la de opt ori indemnizația minimă.

Valoarea indemnizației lunare nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea ISR = 1651 lei

8 x 1651 lei = 13.208 lei este valoarea veniturilor nete care se pot realiza pe an in timpul CCC.

Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in perioada 18.01.2023-15.10.2024 am beneficiat de ... D.Renata D.Renata Buna ziua. In perioada 18.01.2023-15.10.2024 am beneficiat de concediu crestere copil. Din 10.12.2024 sunt in somaj (desfiintare loc de munca). Din cate am ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie ptr concediu postnatal? tony radu tony radu Traiesc in concubinaj cu iubita mea care nu lucreaza urmeaza sa nasca si daca se poate eu vreau sa depun actele ptr concediu postnatal ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)