avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul a plecat si a lasat datorii la intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul a plecat si a lasat datorii la intretinere si facturi neplatite

Buna ziua,
Am si eu următoarea speța: am avut contract de chirie declarat la ANAF, chiriașul n-a respectat termenul de 60 de zile de reziliere si m-a anuntat cu cateva zile inainte, dar am fost intelegator ca ar avea probleme financiare etc
Mi-a lasat niste vicii pe care le-am descoperit ulterior predarii, dar si datorii la facturi si intretinere(intretinera si facturile de utilitati pt ultima luna- pe care le-am platit eu sa nu se acumuleze restante). Am contactat chiriasul si mi-a zis ca va plati datoriile respetive, dar asta a fost in urma cu mai bine de 2 luni,
Presupun ca daunele nu am cum sa le recuperez insa vreau sa stiu daca pot sa rezolv direct prin executor sau trebuie mers în instanță pentru datorii? Mentionez ca am anunțat si ANAF de plecarea acestuia.
Daca singura solutie este mersul in instanta pot sa ii cer daune ca nu a respectat contractul?

Multumesc anticipat pentru răspunsuri
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
lumiha, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic - executare silita ContSters475803 ContSters475803 Buna seara. Am un apartament in Bucuresti inchiriat cu contract inregistrat la ANAF, pe o perioada de 3 ani. Inchirierea s-a facut acum 1 an. Chiriasul are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)