Pt chiria restanta apelați direct la executorul judecatoresc.Pt evacuare varianta legala este sa obțineți o hotărâre judecătorească pe procedura speciala a evacuarii.Trebuia sa aveți clauza în contract ca rezilierea se poate face și.pentru distrugeri,neplata chiriei ,a utilităților etc.Variantele propuse de dvs implica riscuri,pt a va sicana chiriasa va poate formula plângeri penale,susținând ca ați distrus bunuri,ia,ți furat sume de bani din apartament etcetc.
Eu cred ca mai intai trebuie sa incercati sistarea utilitaților. Daca nici asa nu pleaca, singura solutie legala va fi instanta si cererea de evacuare. Nu cautati sa rezolvati pe cai mai putin legale. De asemenea notificarea trebuia conceputa de avocat incat ea sa cuprinda mai multe aspecte cu privire la urmarile neeliberarii imobilului. De ex daunele pentru lipsirea de folosinta, daune pentru fiecare zi in care intarzie eliberarea imobilului ... etc
Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume destul de mari. I-am facut notificarea de 30 de zile sa elibereze apartamentul și inclusiv rezilierea contractului de inchiriere, insa refuza sa plece, nici nu plateste și mai ma și înjură și îmi inchide telefonul in nas. Nu ii pot evacua deoarece contractul nu a ajuns la termen. Am voie sa schimb yala împreuna cu 2 martori, iar apoi sa activez sistemul antiefracție Bgs? Sau am voie sa sistez energia electrică in calitate de titular al contractului la lumina? Nu știu cum sa scap de ei mai rapid având in vedere ca s-au acumulat datorii in sume foarte mari. Mulțumesc.
~ final discuție ~