avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am inchiriat apartament pana in luna iunie 2024. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am inchiriat apartament pana in luna iunie 2024. ...

Apartament inchiriat

Am inchiriat apart pana in luna iunie 2024. Chiriasii platesc taxele la timp, dar limbajul lor fata de mine lasa mult de dorit. Contractul este pe numele ei, dar cand nu ii convine ceva ma suna concubinul acesteia.
Le-am trimis facturile emise de furnizorul de electricitate si gaz si spun ca ei nu le inteleg si sa le explic eu. Le-am spus ca au toate detalile in factura si nu le-am emis eu ca sa stau sa le explic eu factura.
Azi m-a injurat cu casa mea, ”du-te in p --a mea”, limbaj pe care eu nu il tolerez. Nu mi se pare normal ca un chirias sa tipe la mine si sa ma jigneasca atata timp cat le-am vorbit frumos.
Le-am spus ca au 30 de zile sa paraseasca casa. Le-am mai trimis si un mesaj cu mentiunea ca de luna viitoare se mareste chiria.
In contract nu este specificat nimic de faptul ca pot mari chiria.
Vreau sa scap de ei cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 09:56, 29 Decembrie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreți sa scăpați dvs dar poate ei nu.vor sa scape de dvs.Depinde de modul.in care e contractul redactat,clauze de reziliere,încetare etc.Daca nu vor sa plece legal este sa I evacuați prin instanta.Metodele haiducesti de schimbare a yalei,blocarea accesului.nu sunt recomandate va pot face plângeri penale pt a va sicana.Trimiteti o notificare ,,redactata de un av în funcție de clauzele contractului. sau notificați i privind majorarea chiriei etcetc.
Multumesc pt raspuns/
Le-am trimis notificare ca din luna ianuarie se mareste pretul chiriei. Azi am primit mesaj ca pe 15 ianuarie se muta.
Poate din asta invata sa aiba respect fata de oameni.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bine ca scăpați de ei.Daca nu au învățat nimic pana acum greu de crezut ca mai pot sa fie educati de acum înainte..
Educatia ti-o mai faci si singur. poti invata si din greseli. Cine vrea. Sarbatori fericite!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi sa nu va surescitati inainte de anul nou si sa asteptati data de 15 ianuarie când au zis ca se muta. Vedeti dumneavoastra, afacerea asta cu inchiriatul locuintelor nu este atât de lina si frumoasa precum pare la prima vedere: chiriasi tacuti, cu educatie superioara care achita chiria si utilitatile la data, si nu creeaza probleme. Data viitoare puteti sa va alegeti clientii dintre cei cu educatie superioara, MI, MApN, banci, etc. Succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial AlexEndo AlexEndo Buna ziua ! Parintii mei au un spatiu comercial pe care l-au inchiriat iar chiriasii nu au platit chiria din august (chiriasii fiind o societate ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere locuinta alexmbt alexmbt Buna ziua, Acum 2 luni am inchiriat un apartament , proprietatul fiind foarte amabil nu am fost atent la toate detaliile si am semnat contractul pe care mi ... (vezi toată discuția)