avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere locuinta

Buna ziua,
Acum 2 luni am inchiriat un apartament , proprietatul fiind foarte amabil nu am fost atent la toate detaliile si am semnat contractul pe care mi l-a prezentat el.
Zilele acestea am primit un mesaj de genul: va informez ca incepand de la luna urmatoare chiria se mareste cu 25%, daca nu sunteti de acord va rog sa ma anuntati sa reziliem contractul. Aici e problema.
In contract sunt prevazut urmatoarele:
- durata contractului e pe perioada nedeterminata
- termenul de preaviz in caz de reziliere e de 15 zile si pt proprietar si pt chirias
- plata chiriei este de x lei lunar (fara alta mentiune...deci teoretic nu se poate modifica)
Sotia mea trebuie sa nasca luna aceasta si proprietarul banuiesc ca s-a bazat pe acest lucru cand s-a gandit la marire ca noi oricum nu ne putem muta si vom accepta suma. Si asa si este ...e greu sa te muti iar dupa 2 luni, cand noi abia ne-am asezat lucrurile acolo, si in situatia data. Alt aspect este ca fiind intr-un oras universitar in aceasta perioada preturile chiriilor au crescut si cu siguranta nu vom mai gasi ceva convenabil. (sau nu stiu daca gasim pentru ca studentii cauta si ei la randul lor ceva)
Optiunile mele in acest moment sunt : sa acept noua suma sau sa plec in 15 zile.
Ce ma sfatuiti ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexmbt , utilizator 18:59, 16 Septembrie 2011
Din punct de vedere juridic, nu vad ce sfat as putea sa va dau.
Daca nu acceptati marirea chiriei, luna viitoare va notifica rezilierea unilaterala a contractului (de fapt este vorba de denuntare unilaterala).
Incercati sa discutati cu proprietarul si sa negociati pastrarea chiriei la nivelul actual sau o majorare cu un procent mai mic de 25%.
Totusi e inuman ce vrea proprietarul sa faca, si cred ca totul a fost premeditat.
Nu exista nici o lege care sa protejeze chiriasul ? Ce garantie am ca peste alte 2 luni nu va face la fel ?
Contractul dintre doua parti civile anuleaza legea? Eu stiam ca termenul de preaviz e 60 zile in cazul rezilierii.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
alexmbt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)