avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial

Buna ziua !
Parintii mei au un spatiu comercial pe care l-au inchiriat iar chiriasii nu au platit chiria din august (chiriasii fiind o societate comerciala).
Am redactat o notificare de reziliere a contractului incepand cu luna ianuarie, in care se specifica plata chiriei pe circa 3 luni + plata facturii de curent tot pe 3 luni (notificarea am redactat-o pe 7 decembrie), am inmanat cele 3 exemplare chiriasilor pentru a le semna iar acestia au refuzat sa le semneze, ba mai mult, au refuzat sa le inapoieze.
Ce trebuie facut in aceasta situatie ? Sa redactez alta adresa de notificare si sa o trimit prin posta ?
De asemenea, in contractul original de inchiriere se specifica ca in cazul neplatii chiriei, putem trece direct la evacuare fara somatie iar bunurile ramase in spatiul nostru comercial vor fi valorificate in scopul recuperarii chiriei datorate.
Le-am spus chiriasilor acest lucru si ne-au raspuns ca acele bunuri pe care ei le folosesc (cuptoare electrice, frigidere, lazi frigorifice) nu sunt pe numele lor si ca nu avem ce le face. Chiar asa este ?

Tot respectul!
Alexandru V.
Cel mai recent răspuns: AlexEndo , utilizator 15:38, 11 Decembrie 2009
Trimiteti prin posta somatia de plata! Cu confirmare de primire.
Si meregti la un executor judecatoresc cu contractul de inchiriere. Daca toate acele clauze sunt corecte atunci impreuna cu el veti proceda la schimbarea ialei, lacatului si inchiderea spatiului cu tot ce este in el.
Cei a carora sunt acele bunuri (X,y) din interior, le-au dat probabil sub o forma sau alta, societatii chiriase la Dvs. Iara daca nu au acte doveditoare (X,y) nici nu au cum demonstra ac sunt ale lor si nu le pot pretinde ca sunt ale lor. Asa ca nu au decat sa discute cu societatea chiriasa si sa le pretinda de la ele, in plus sunt pe proprietatea Dvs.!
Succes.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea unui contract de inchiriere - cesiune Crispy Crispy Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dvs., daca se poate sa ma ajutati : asadar, voi expune cat mai pe scurt situatia : in 2006 am incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal custodie cristaioan cristaioan Societatea noastra pe care o denumim X a inchiriat un spatiu(casa) de la Societatea numita Y. Societatea Y are un constract de inchiriere cu o persoana fizica ... (vezi toată discuția)