avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces Verbal Custodie
Discuție deschisă în Executare silită

Proces Verbal Custodie

Societatea noastra pe care o denumim X a inchiriat un spatiu(casa) de la Societatea numita Y. Societatea Y are un constract de inchiriere cu o persoana fizica care este proprietarul statiului. In data de 18.01.10 printr-o ordonanta presidentiala proprietarul a intrat in imobil cu executorul pentru a VERIFICA INSTALATIA DE INCALZIRE(aceasta a fost scopul ordonantei) si i-au fost incredintate in custodie bunurile FIRMEI X pe care noi avem acte. Am luat legatura cu executorul si i-a fost trimisa o somatie proprietarului sa preadea lucrurile si spatiul dar DANSUL NU DORESTE! Ce avem de facut in condutiile cand avem acte cu regim special iar dansul are lanturi pe usa puse si refuza sa le predea??
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 19:39, 1 Februarie 2010
Este clar un abuz din partea proprietarului.
Nu am inteles, cine i-a incredintat proprietarului in custodie bunurile firmei X?
Puteti face o plangere la politie pentru furt calificat, daca modul in care a primit in custodie bunurile, nu este legal.
Executorul i-a incredintat bunurile proprietarului iar acum s-a spalat pe maini ...."i-am trimis somatia si refuza sa predea lucrurile si spatiul". Eu am facut copii pe toate lucrurile (avem si o masina care e blocata in curte, stampile, facturiere, acte masini, chei cu chip masini etc..)....si tot nimica.....plus ca spatiul nu il mai putem folosii deoarece a pus lanturi la usi si a schimbat yalele!
Sunt foarte lucruri de lamurit in aceasta cauza.Daca ati avut un contract de subinchiriere cu Y, legal incheiat, daca ati avut acordul proprietarului pentru asta, de ce s-a ajuns la ordonanta presedentiala, de ce i-au fost incredintate in custodie si bunurile soc. X ?De ce executorul i-a trimis somatie din moment ce I LE-A INCREDINTAT ? Evident aveti nevoie de o consultatie juridica a unui avocat.Tot ce pot sa va spun este ca daca aveti contractul de subinchiriere legal incheiat, puteti face plangere penala sau va adresati instantei civile.
Contractul de subinchiriere incheiat cu Y este legal deoarece in contractul de inchiriere intre proprietar si firma Y in art. 2 este permisa subinchirierea FARA CONSIMTAMANTUL PROPRIETARULUI.Ordonanta presidentiala s-a facut pt a VERIFICA INSTALATIILE SANITARE!!! si negasindu-ne pe noi in imobil au spart incuietorile si dupa verificarea instalatiilor executorul i-a predat bunurile gasite printr-un proces verbal de custodie.Dupa ce am venit la fata locului am gasit lanturi si yale noi am luat legatura cu executorul care i-a trimis o somatie sa predea bunurile de pe PV dar dansul a refuzat!La dosarul executorului am predat contractul de subinchiriere si acte care atesta proprietatea asupra bunurilor inscrise pe PV!
Nu prea se intelege ce treaba avea acest executor, cu ce drept a dat bunurile dvoastra in custodie proprietarului, mai ales ca nu erati in litigiu cu acesta, iar bunurile nu constituiau o garantie pe care executorul ar fi "executat-o".
Eu va sfatuiesc sa va luati un avocat si "sa dati cu ei de pamant!" Prea si-au luat-o in cap, executorii astia, iar proprietarii vor numai sa castige, din chirii exorbitante, fara sa plateasca impozite si fara sa respecte drepturile chiriasilor, pe principiul e casa mea, eu sunt stapanul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea unui imobil mauela mauela Buna! Am si eu o intrebare privind executarea silita - evacuare imobil. Ce se poate face in urmatorul caz: Proprietarul a inchiriat spatiul unei SC X. ... (vezi toată discuția)
Pasii unei executari silite tucurasu tucurasu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii legate de pasii de urmat in cazuul unei evacuari si anume: Exista o Hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cel ce se opune e creditorul mijaicheion mijaicheion buna seara, am o hotarare judecatoreasca prin care trebuie sa restitui o masina sau contravaloarea ei. a venit executorul si proprietarul masinii iar acesta ... (vezi toată discuția)