avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dacă am o pensie de invaliditate de gradul 3 pot sa o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dacă am o pensie de invaliditate de gradul 3 pot sa o intrerup ...

Dacă am o pensie de invaliditate de gradul 3 pot sa o intrerup pentru o perioada și apoi sa o reiau și ce trebuie sa fac dacă se poate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:21, 2 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea plăţii pensiei şi/sau a indemnizaţiei pentru însoţitor se poate face şi la cererea pensionarului, situaţie în care suspendarea plăţii se face începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea.
Care ar fi motivul intreruperii primirii pensiei de invaliditate ?
Vreau sa înființez o Întreprindere Individuala cu activitate transport taxi la Bolt. Voi avea 3 angajați. Pot sa o reiau dacă afacerea nu merge bine?

Carp Mircea a scris:

Care ar fi motivul intreruperii primirii pensiei de invaliditate ?

Și cum trebuie procedat și când întrerup dar și când vreau sa o reiau?

Cornel Vasile a scris:

Suspendarea plăţii pensiei şi/sau a indemnizaţiei pentru însoţitor se poate face şi la cererea pensionarului, situaţie în care suspendarea plăţii se face începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea.

De renuntat la pensie o puteti face oricand.
Este foarte usor sa renunti la un drept, dar foarte greu il mai poti obtine inapoi.

De reintrat in drepturi va trebui sa o luati de la zero, cu internari, referate, investigatii diverse......., si apoi daca va mai incadreaza in grad de invaliditate Comisia medicala de expertiza.
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensie pryncipal pryncipal Sunt pensionat cu gradul 3 ,am gasit sa ma angajez cu program de 8 ore ,si vreau sa renunt la pensie .Cu sa procedez? (vezi toată discuția)
Infiintare srl pensionar invaliditate idoinai idoinai Buna seara! Sunt pensionara invaliditate gradul 2,vreau sa imi infiintez un SRL-microintreprindere fara salariati.Stiu ca legea spune ca daca am alte venituri ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala eneramona eneramona sunt in pensie de boala si vreau sa lucrez.pot pierde pensia daca ma angajez? (vezi toată discuția)