avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare zid existent si construire poarta conform ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare zid existent si construire poarta conform proiectului

Bună seara și la mulți ani!
Am cumpărat o casa care are la strada o poarta pietonala mica și un zid din beton.
Avand in vedere ca proiectul casei prevede o poarta de acces batanta din metal, mai este nevoie de autorizatie de demolare/construire, pentru darmarea zidului și instalarea unei porti metalice? Problema este ca Primaria a trasat un loc de parcare in dreptul imobilului.

Va mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 04:50, 2 Ianuarie 2025
Sigur ca este necesara autorizatia. Nici nu inteleg de ce ati vrea sa faceti o poarta fara autorizatie, poarta care sa fie blocata...
Buna ziua

Conform legii 50/1991 aveti nevoie de autorizatie atat pentru demolarea vechiului gard cat si pentru construirea unuia nou.
daca anterior cumpărării, imobilul a fost recepționat si intabulat cu poarta pietonala si zidul existente, proiectul pe care-l invocați e irelevant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul ... TatianaM186 TatianaM186 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul de 4 vile in care locuiesc, am constatat ca dezvoltatorii nu au autorizație de construire ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi linie de hotar intre vecini? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se ... (vezi toată discuția)