avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,după moartea mamei tata poate sa vanda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,după moartea mamei tata poate sa vanda casa fara ...

Buna ziua ,după moartea mamei tata poate sa vanda casa fara succesiune ,menționez că casa este făcută împreună dar începută înainte de căsătorie lor civilă
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:01, 2 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde daca respectiva casa este Intabulata pe amândoi soții sau doar pe unul dintre ei.
Buna seara nu știu cum sunt actele că nu le am văzut dar au fost căsătoriți 34 de ani până la decesul mamei, ea nu are nici un drept la casa? Nu mai trebuie făcută succesiune?
Daca casa este bunul lui propriu, nu este pe ce sa se faca succesiune.
Fiind casa lui, o poate vinde oricand.
Casa este făcută împreună cu mama dar au început casa înainte de căsătoria civilă deci când au inceput casa erau necasatoriti,
Daca in acte figureaza ca necasatorit, casa este bunul lui propriu.
Dar nu stim ce scrie in acte, iar asa pe ghicite ne dam cu presupusul.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama vinde casa libertin libertin Cum spuneam si in subiect, mama vrea sa vanda casa cu tot ceea ce presupune o gospodarie. Specificatie: Mama mai are o sora care si-a primit partea din avere, ... (vezi toată discuția)
Mostenire Goron Goron Casa bun comun cu mama cu contract de mana mama a decedat tata sa recasatorit se intabuleza cu a doua casatoriti 4 ani cu o luna inainte sa moara vinde ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor maryelena maryelena va rog mult ajutati-ma.urgent cu un raspuns MAMA a decedat in anul2008.iar tatal meu sa recasatorit acum 2 ani.sunt singura la parinti,as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)