avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Aș vrea să strang niște bani pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Aș vrea să strang niște bani pe o perioada de ...

Buna seara! Aș vrea să strang niște bani pe o perioada de 5 ani dar nu știu ce ar fi mai avantajos ,vă rog daca mă poate ajuta cineva cu un răspuns. Un cont de economii, un depozit bancar sau lunar cu banii economisiti să cumpar aur? La contul de economii sau la depozitul bancar as vrea sa stiu daca mi se impoziteaza banii? Daca in acesti 5 ani strang 50.000 de lei , tot atat scot sau mai putin? Si daca optez pentru aur,la finalul celor 5 ani daca il vand la amanet, trebuiesc declarati undeva banii? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: AndreeLoredana , utilizator 10:08, 3 Ianuarie 2025
Cel mai avantajos ar fi un depozit bancar ca se plateste o dobanda mai mare ca la contul de economii.
Dobanda (numai dobanda) la scadenta termenului este impozitata cu 10%.
Mulțumesc pentru raspuns! Am citit despre depozit si merge facut pe o perioada minima de o luna pana la 4 ani.. inteleg ca daca optez pentru 4 ani, nu i voi putea scoate pana atunci , eu n as vrea sa umblu la ei dar poate la un moment dat chiar e o urgenta , daca fac contractul de deschidere depozit pe o luna ,il pot prelugi lunar timp de 5 ani sau cat doresc eu sa strang?

Dapix a scris:

Cel mai avantajos ar fi un depozit bancar ca se plateste o dobanda mai mare ca la contul de economii.
Dobanda (numai dobanda) la scadenta termenului este impozitata cu 10%.

La BT depozitele la termen se prelungesc automat la scadenta.
Eu am toate depozitele la 6 luni cu dobanda in prezent de 4.95%.

Depozitele le fac direct de pe telefon prin aplicatia BT PAY.
La fel lichidez un depozit cand imi trebuie o suma anume de bani.
E foarte comod asa, ca nu te mai prezinti la sedil bancii sa stai la coada la ghiseu.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
O întrebare mai am la dumneavoastra! Daca fac depozitul pe 6 luni, la finalul celor 6 luni banii imi sunt transferati in contul curent? Sau depozitul se prelungeste si banii raman in continuare in acel cont (depozit)? Daca totusi retrag banii sau o parte din bani inaintea celor 6 luni ce se întampla? Mă scuzati ca pun multe întrebari dar nu as vrea sa fac o greseala, la banca daca ma duc spun doar ce le convine lor!

Dapix a scris:

La BT depozitele la termen se prelungesc automat la scadenta.
Eu am toate depozitele la 6 luni cu dobanda in prezent de 4.95%.

Depozitele le fac direct de pe telefon prin aplicatia BT PAY.
La fel lichidez un depozit cand imi trebuie o suma anume de bani.
E foarte comod asa, ca nu te mai prezinti la sedil bancii sa stai la coada la ghiseu.

puteti cumpara titluri de stat, cu dobanda de 6-7% si fara sa platiti impozitul de 10%
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare, valoare de rascumparare mica Claudia dinca Claudia dinca Buna ziua ,din păcate acum 3 ani am făcut o asigurare la argon prin care cei de la Banca Transilvania m au asigurat ca după 3 ani pot scoate suma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cass/cas va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi ... Talla Talla Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi care este procedura. Referitor la plata CASS pentru 2023. 1. Daca nu ridic ... (vezi toată discuția)
Cont lacrima2 lacrima2 as vrea sa depun la banca, ceva valuta, putinii banuti pe care i-am strans cel mai avantajos e un cont de economii? sau un depozit? ce modalitati am de a ... (vezi toată discuția)