avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Clarificare privind schimbarea permisului de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Clarificare privind schimbarea permisului de conducere italian ...

Bună ziua,

Am o întrebare urgentă privind schimbarea permisului de conducere italian în unul românesc, având în vedere următoarele:
• Sunt șofer profesionist și lucrez pe comunitatea europeană.
• Permisul de conducere l-am obținut inițial în România și conține toate categoriile necesare meseriei mele.
• Ulterior, am fost nevoit să îl schimb în Italia, conform legislației locale, pentru că am lucrat acolo o perioadă.
• Acum m-am întors în România și doresc să-l preschimb din nou în permis românesc.

Întrebarea mea este:
Cei de la Serviciul Permise îmi vor reține permisul italian de conducere în timpul procesului de verificare și eliberare a noului permis românesc? Dacă permisul este reținut pe durata acestui proces, ce soluție există pentru ca să pot continua să conduc pe teritoriul Europei, dat fiind faptul că meseria mea necesită mobilitate constantă?

Mulțumesc pentru ajutor și răspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2025
Sami77, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis auto obtinut in italia valabil in romania si invers silviu3marian silviu3marian Buna ziua.:help:Numele meu este Silviu si am si eu o intrebare.Daca fac scoala de soferi in Italia, si obtin categoria acolo,mi se elibereaza permis curat de ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)