avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Aș dori să divorțez, însă soțul nu. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Aș dori să divorțez, însă soțul nu. Suntem ...

Bună ziua! Aș dori să divorțez, însă soțul nu. Suntem despărțiți de 4 ani și avem un apartament 4 camere în care locuiește doar el. Eu stau cu chirie. Ce costuri și ce pași trebuie sa urmez pt a fi divorțată legal și sa pot beneficia de partea mea din apartament. Menționez că apartamentul a fost achiziționat împreună din 2007. Vă rog să mă puneți în legătură cu un avocat.
Mulțumesc anticipat!
Nu aveți mesageria setata pt un sfat/recomandate în privatContactati dvs unul din avocații de pe acest forum,în funcție și de zona în care domiciliați.In principiu trebuie solutionat divorțul și ulterior se poate rezolva partajul amiabil la notar sau în instanta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.

Nu amestecati problema divortului cu partajul.
Sunt chestiuni distincte.
Contactati un avocat din localitatea dvs.
Puteti cauta in lista de consultanti de pe site sau poate va recomanda cunostintele/rudele pe cineva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Va recomand sa înaintați prima data acțiunea pentru divorț și separat, ulterior, pe cea de partaj.
Un dosar de partajare a bunurilor comune durează mai mult decât un dosar de divorț, iar în acest fel veți putea rezolva mai rapid aceasta problema.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați cerere de divorț și de partaj la instanța ultimului domiciliu conjugal.
Ar fi trebuit sa deschideți procesul de acum 4 ani.
Trebuie sa vedeți ce avocat va găsiți pentru ca avocatii diferă foarte mult unii de alții.
Nu sunt toți la fel.
Trebuie sa întrebați costurile și cât poate dura procedura judiciară.
Sunt doua întrebări vitale căci doar una nu va fi de mare folos....

Veți rezolva dar poate dura și 5 ani dacă nu va angajati avocatul potrivit.
Justiția își cam face de cap susținută de miniștrii care trebuie sa o facă sa se miște cu talent și nu sa fie aproape nefuncțional.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Un caz mai aparte de partaj ijak Rudolf ijak Rudolf Salut am 33 ani sunt inca casatorit , dar din pacate sotia mea isi doreste divortul cu care fie ca vreau fie ca nu trebuie sa fiu de acord. In anul 2003 la un ... (vezi toată discuția)
Divort in romania roxana76 roxana76 Buna ziua .Sunt casatorita cu un italian in Italia de 4 ani. Casatoria a fost de forma pentru a obtine permesso di soggiorno. Am inchiriat un apartament in ... (vezi toată discuția)