avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un caz mai aparte de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un caz mai aparte de partaj

Salut am 33 ani sunt inca casatorit , dar din pacate sotia mea isi doreste divortul cu care fie ca vreau fie ca nu trebuie sa fiu de acord. In anul 2003 la un an dupa casatorie, impreuna am cumparat un apartament cu credit ipotecar, contractul fiind pe numele amandoura. In cursul anului 2008, creditul ipotecar a fost achitat integral ipoteca fiind ridicata . Tot in anul 2008, fiind de buna credinta, l-am girat cu apartamentul pe cumnatuil meu (fratele sotiei) pentru obtinerea unui credit in valoare de 75.000 euro bani pe care i-a investit intr-o afacere, astfel ca in momentul de fata apartamentul prezinta o ipoteca de rangul intai in favoarea bancii creditoare. Precizez ca atat eu cat si sotia mea am fost de acord cu cele relatate anterior. In cazul unui eventual divort ( pe care sincer nu mi-l doresc, o sa radeti dar imi iubesc sotia ) cum se va partaja acest bun comun in speta apartamentul (valorea reala la acest moment este de 70.000 euro) sauce ma sfatuti sa fac ! Doresc ca totul sa se rezolve amiabil pentru ambele parti !
Cel mai recent răspuns: cristina sandu , utilizator 13:17, 7 Mai 2009
Nu este obligatoriu partajul,insa daca o parte il cere,atunci se imparte prin conventie pe cale amiabila cu tot cu sarcini!Parerea mea este sa incercati o impacare!!!
Si eu cred ca ar fi bine sa va impacati.
Din toate punctele de vedere.
Va recomand sa incercati pe toate caile sa solutionati aceasta criza aparuta in casnicia dv. si sa mergeti mai departe, avand in vedere ca aveti deja 7 ani petrecuti impreuna in cadrul acestei casnicii si probleme au toate familiiile, mai mici sau mai mari.
Daca totusi solutionarea acestei crize nu este posibila, cum dragoste cu sila nu se poate, daca sotia dv. introduce actiunea de divort si este foarte hotarata sa mearga pana la capat, trebuie sa va impacati cu ideea si sa divortati intr-un cadru amiabil, astfel incat sa ramaneti prieteni si dupa divort.
In ultima situatie, a divortului, cu intelepciune, veti gasi o cale de partajat bunurile mobile, in speta imobilul bun comun ipotecat in favoarea cumnatului dv., astfel incat fie acesta sa va fie atribuit dv., fie sotiei dv., urmand sa gasiti o solutie de schimbare a girantului ipotecar, sau de schimbare a unului ipotecat cu un altul, bun propriu al sotiei sau al altei rude a acesteia, cu acordul bancii, desigur...
Va recomand calduros ca, in situatia aparitiei conflictului iremediabil, divort urmat de partaj, sa va angajati un avocat. Veti avea mare nevoie! ;)
Se imparte absolut normal numai ca o sa fie urmarit de ipoteca...
Preferabil sa schimbati ipoteca de pe acel apartament.

Ar fi bine sa reusesti sa iti convingi sotia sa renunte la divort......
P.S. am fost colegi de facultate si ne cunoastem....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apt partial bun propriu anipani anipani Eu si sotia mea avem in comun un apartament pentru care am platit 70.000 eur, sotia mea pentru achizitionarea acestui apt a contribuit cu suma de 62.000 eur ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)