avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apt partial bun propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apt partial bun propriu

Eu si sotia mea avem in comun un apartament pentru care am platit 70.000 eur, sotia mea pentru achizitionarea acestui apt a contribuit cu suma de 62.000 eur proveniti din vanzarea unui apt bun propriu achizitionat de ea inainte de casatorie; Acest apt in comun de 70.000 mai este si ipotecat pentru suma de 40.000 eur, bani care i-am folosit la imbunatatiri finale ale apt; explicati-ne ce anume i se cuvine fiecaruia.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:21, 9 Mai 2010
70.000-62.000=8.000 suma ce intra in patrimoniul comun.nu conteaza ca e ipotecat....creditul comun de 40.000 Euro va intelegeti cine cum il preia .daca nu , prin instanta. sotia are mai multe sanse de a i se atribui imobilul.
70.000 -62.000=8.000 EUR, de fapt aceasta suma a fost achitata la randul ei cu bani dintr-un credit care a fost achitat cu o parte din suma de 40.000 EUR primita pe ipoteca. Conteaza ca sotia mea in ultimii 4 ani nu a muncit, doi fiind in concediu de crestere copil si apoi acasa casnica? Iar eu am platit ratele si am tinut cheltuielile casei?
concediul de crestere si ingrijire copil e considerat vechime in munca...ca a fost casnica din nou se apreciaza...daca are copii incredinatati iar este in favoarea ei...in orice caz, ca sa stiti exact cum stati consultati un avocat .
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o nelamurire in privinta sultei pe care tr sa mi-o plateasca ea daca ramane in apartament, aceasta cum se calculeaza? si mai ales cine o calculeaza daca noi dorim totusi sa ne intelegem la partaj?
8000 euro se impart la 2, si din creditul de 40.000 se imparte la doi ce s-a platit, restul de plata urmand sa plateasca sotia ca bunul este al ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Op conditionat pentru stingerea datoriilor catre asociatia de proprietari? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, sper sa adresez intrebarea in sectiunea potrivita. As dori sfatul dvs in urmatoarea situatie: Dorim sa achizitionam prin Prima Casa un apt ... (vezi toată discuția)
Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Succesiune Shiro07 Shiro07 Buna ziua, am pus spre vanzare un imobil cu suma de 40.000 EUR, eu locuiesc in imobil cu mama ( sotul supravietuitor), am chemat la succesiune cele 2 surori ... (vezi toată discuția)