avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre dezbatere moștenire - Acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre dezbatere moștenire - Acte proprietate

Bună ziua,am o întrebare dacă mă puteți ajuta va rog frumos. Locuiesc cu părinții (de 35 de ani )în casa unchiului tatălui meu.Unchi care a murit de 3 ani. Casa fiind modificată/renovata de noi de când trăia unchiul ,care a fost căsătorit, nu a avut copii dar au fost 7 frați.Tittlul de proprietate este doar pe numele unchiului.Am vorbit cu toate rudele lui și îmi dau semnătura la notar că renunță la partea lor de moștenire în favoarea tatălui meu. Daca este nevoie îmi dau și rudele de pe mătușa tatălui meu (soția defunctului, și ea fiind decedată de circa 6 ani...)
Întrebarea este se pot face acte pe numele tatălui meu in baza acestor semnături de renunțare sau nu?
Bineînțeles că trebuie mers in instanță, avocat etc, dar se poate sau cheltuieli banii și timpul degeaba? Și cam cat ar dura ținând cont că semnăturile le adun în circa o săptămână?
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andrei300 , utilizator 13:39, 16 Ianuarie 2025
Unchiul mai are 3 frați în viață ( 2 frați și 1 sora )
Iar din cei decedați 2 au murit înaintea lui (și cumulat au 10 copii ,toți în viață)
Din ceilalti 2 decedați după el , unul are 8 copii (toți în viață ) și unul nu are nici un copil (și a murit și soția acestuia )
....
Mătușa a avut 2 frați ambii decedați ( care cumulat au avut 9 copii ,inclusiv tatăl meu ,toți în viață) Și trăiește soția la unul din frații decedați.
Sper că am fost cât mai explicit posibil .

raluk0207 a scris:

Deci unchiul dvs a murit acum 3 ani și a avut 7 frati.
Câți frati ai murit înaintea lui, câți după el și câți mai trăiesc?
Apoi, ați spus mai sus că titlul de proprietate este pe numele unchiului, deci unchiul e proprietarul terenului.
Pe casa exista autorizație de construire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul ... User4567 User4567 Buna ziua, Matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul meu) este inca in viata, ei nu au avut copii si nici alti nepoti , eu fiind singurul nepot. Mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua matusa mea (din partea tatalui meu) a murit anul trecut ... mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Matusa mea (din partea tatalui meu) a murit anul trecut si nu a facut succesiunea dupa sotul dumneaei care a murit acum 5 ani. Nu au avut copii. Au ... (vezi toată discuția)