avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Condiții pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Condiții pensionare

Bună ziua,
La Mulți Ani !
Vă rog, dacă puteți să-mi răspundeți.
În 22 Aprilie 2025 împlinesc 60 ani.
În prezent sunt salariat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.
La această dată 22 Aprilie 2025, voi avea 39 ani și 4 luni vechime în câmpul muncii, contribuiți la fondul de pensii.
Am 1 an și 4 luni efectuat stagiul militar.
Am făcut facultate 1 semestru la cursuri de zi, dar restul de 5 ani la cursuri serale.
Credeți că în această situație pot ieși la pensie la 60 ani fără penalizare.
Mulțumesc,
Numai bine......
Cel mai recent răspuns: danielharaga , utilizator 15:21, 7 Ianuarie 2025
Da.
Daca indepliniti conditia de stagiu complet contributiv de 35 ani + 5 ani de stagiu de cotizare (total 40 ani) , atunci aveti acces la pensia de limita de varsta la implinirea varstei de 60 ani potrivit prevederilor art.56 din lege 360/2023.
Mulțumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Armata se pune la vechime pe noua lege 360 /2024 sau decât puncte ... Crysty68 Crysty68 Armate se pune la vechime pe noua lege 360 /2024 sau decât puncte 0.25Peste 2 ani ies la pensie și o sa am 40 ani vechime cu armata dacă nu se pune armata ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dorii sa stiu cand pot sa ies la pensie. nascut ... torokaty torokaty Buna ziua. As dorii sa stiu cand pot sa ies la pensie. Nascut 1965 ianuarie 23. In campul muncii din 1983 august 01. Stagiul militar 1 an si 4 luni.Sau ... (vezi toată discuția)