avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exista incompatibilitate intre functia publica si ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exista incompatibilitate intre functia publica si desfasurarea activitatii de psiholog?

Buna ziua! As dori sa va solicit asistenta in rezolvarea unei probleme pe care o am in momentul de fata. Sunt functionar public de executie la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului si in urma obtinerii atestatului de libera practica in profesia de psiholog,specializarea psihologie clinica,doresc sa-mi deschid cabinetul individual de psihologie, sub forma de PFI. Doresc sa stiu daca exista incompatibilitate intre functia publica si desfasurarea activitatii de psiholog?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 12 Ianuarie 2025
Activitatile legate de functionar public nu vad, sa aiba legatura cu cea din domeniul psihologiei clinice. Inteleg ca activitatea specifica de psiholog clinic o veti practicati in afara serviciului de la Arhivele nationale.
Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003
privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției

art. 96
(1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati functionari publici daliela  litu daliela litu Ca functionar public pot lucra in cadrul unei scoli , cu fractiune de norma ( altceva decat activitati didactice) ? (vezi toată discuția)
Un functionar public poate fi agent de asigurare??? lowa-lowa lowa-lowa Daca lucrez ca functionar public la Primarie sau Consiliul Judetean pot avea in acelasi timp si calitatea de agent de asigurare??? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract munca functionar public silviaiordache silviaiordache Buna ziua, am urmatoarea problema: sunt functionar public, angajat in cadrul compartimentului contabilitate al unei institutii publice(o primarie locala). As ... (vezi toată discuția)