avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident implicat cu o persoană băută
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident implicat cu o persoană băută

Bună ziua. Vă cer și eu un sfat în legătură cu o dilemă în care se află unul din prietenii mei. Recent a cauzat un accident rezultat doar cu pagube materiale. În accident au fost implicate 3 mașini. El împingând mașina în care a intrat în cea din fața acesteia. Dilema prietenului meu este:
Din ancheta polițiștilor de la locul accidentului a rezultat ca atât prietenul meu cat și șoferul primei mașini nu aveau alcool în sânge. Șoferul mașinii 2 a fost descoperit ca avea. Prietenul meu a dat asigurarea pentru a despăgubi ambele mașini dar dacă șoferul depistat cu alcoolemie era băut, mai poate primi banii de la asigurare? Sau al rândul lui trebuie să dea asigurarea primului șofer?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2025
6ft.raccoon, utilizator
Depinde de situatia concreta din teren, asta doar o expertiza o poate spune. Ca regula, masina care le impinge pe toate este culpabila. Soferul ei... :D insa sunt si situatii de exceptie care se pot stabili doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar eram în spatele mașinii când am fost depistat Mihaitadani Mihaitadani Buna dimineata! Of, nici nu stiu cum sa incep, in data de 10 febr 2018 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 in etilotest, am fost dus la spital unde s-ar ... (vezi toată discuția)
Culpã comunã?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. Vă voi enunţa pe scurt o speţă întâlnită şi vă rog să mă ajutaţi dacă puteţi. Soferul unui autoturism fost implicat într-un ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan: alcoolemia a fost cu 0.03 peste limita contravenției. care poate fi sentința și cum pot grăbi soluționarea dosarului de urmărire penală? MirceaPa MirceaPa Bună ziua, Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Mi s-a prelevat proba de sânge la IML, și încă nu am primit rezultatul. Am fost la ... (vezi toată discuția)