avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie constructie

Buna ziua , vreau sa-mi construiesc o casa in sectorul 5. Am toate actele gata , dosarul il voi depune foarte curand pt obtinerea autorizatiei de construire la primaria lui Vanghelie.Se stie faptul ca obtinerea autorizatie dureaza foarte mult la sect. 5.
Intrebarea mea este : daca dupa cele 30 de zile max. in care primaria este obligata sa-mi dea raspuns nu se intampla nimic ...eu pot demara constructia? Care sunt consecintele daca ma apuc fara autorizatie DESI nu mi s-a raspuns in termen legal?
Multumesc pt rapunsuri.
Cel mai recent răspuns: mariusrous , utilizator 09:24, 11 Februarie 2010
Da...sectorul 5 bate recordul de durata la autorizatii...
Teoretic, legal, nu puteti incepe constructia inainte de emiterea autorizatiei. Ma tem ca veti intra intr-o sarabanda de ilegalitati si posibile amenzi!
Consecintele pot fi amenzile aplicate , si nu numai una ci de cate ori vor trece in control. Ce le veti spune? Ca au trecut 30 zile de cand ati depus documentatia?

LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991
Art. 7
(1) Autorizatia de construire se emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Art. 26
(1)Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
a)executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor
(2)Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă, după cum urmează:
- de la 10.000.000 lei la 100.000.000 lei, cele de la lit. a);

Dreptul dv impotriva dreptului lor!Si cum dreptul lor e mai drept....#-o
Multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere in constructie haiduc haiduc Nu stiu daca am formulat corect titlul topicului, dar am si eu o intrabare (am gasit pe forumul dvs. raspunsuri ceva mai vechi, din 2008): mai e valabil ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie neeliberata in 30 de zile. AC AC Am depus dosarul complet pt autorizatie de constructie (casa ). Dosarul dupa ce s-a miscat rapid si a trecut pe la Directia de Urbanism (autorizatii de ... (vezi toată discuția)
Fara autorizatie de constructie de 12 ani.se prescrie contraventia? leugold leugold Salut.Am o mare problema:De cand am cumparat casa in care locuiesc de 13 ani,am costatat ca gardul ce desparte proprietatea mea de cea a unuia dintre vecinii ... (vezi toată discuția)