Buna ziua , vreau sa-mi construiesc o casa in sectorul 5. Am toate actele gata , dosarul il voi depune foarte curand pt obtinerea autorizatiei de construire la primaria lui Vanghelie.Se stie faptul ca obtinerea autorizatie dureaza foarte mult la sect. 5.
Intrebarea mea este : daca dupa cele 30 de zile max. in care primaria este obligata sa-mi dea raspuns nu se intampla nimic ...eu pot demara constructia? Care sunt consecintele daca ma apuc fara autorizatie DESI nu mi s-a raspuns in termen legal?
Multumesc pt rapunsuri.
Da...sectorul 5 bate recordul de durata la autorizatii...
Teoretic, legal, nu puteti incepe constructia inainte de emiterea autorizatiei. Ma tem ca veti intra intr-o sarabanda de ilegalitati si posibile amenzi!
Consecintele pot fi amenzile aplicate , si nu numai una ci de cate ori vor trece in control. Ce le veti spune? Ca au trecut 30 zile de cand ati depus documentatia?
LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991
Art. 7
(1) Autorizatia de construire se emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Art. 26
(1)Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
a)executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor
(2)Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă, după cum urmează:
- de la 10.000.000 lei la 100.000.000 lei, cele de la lit. a);
Dreptul dv impotriva dreptului lor!Si cum dreptul lor e mai drept....#-o