avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rezidenta prin act de inchiriere in casa unde sunt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rezidenta prin act de inchiriere in casa unde sunt coproprietar

Sunt co-proprietar intr-o casa impreuna cu mama si fratele meu dar domiciliez separat intr-un apartament. Am nevoie de o solutie pentru a figura oficial cu adresa de resedinta in alta parte decat domiciliul, fara sa declar minim 15 zile pe luna sedere pe propria raspundere. Ma intreb daca am voie dpdv legal sa inchei act de chirie cu mama proprietar si eu chirias doar ca sa nu fiu nevoit sa fac permis de rezidenta la adresa unde e casa. Intreb deoarce am si eu deja o cota parte in casa aia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:16, 13 Ianuarie 2025
Pentru a figura oficial cu adresa de reședință la o altă adresa decât cea de domiciliu, este necesar să vă înscrieți reședința în actul de identitate; în acest sens, mergeti la evidența persoanei cu documentul ce atestă că sunteți proprietar al imobilului și cu cartea de identitate și depuneți cerere pentru înscrierea vizei de reședință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Coman0904 Coman0904 Aveam buletin cu viza de flotant și l-am pierdut.Am depus actele pentru unul nou dar între timp l-am găsit.Pot să mut viza de flotant pe cel nou? (vezi toată discuția)
pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)